Çiğdem Kılıçgün: Kürt halkı bu barikatlara baş eğmedi

  • 23:26 2 Nisan 2024
  • Güncel
ŞİRNEX - Qileban’da konuşan DBP Eş Genel Başkanı Çiğdem Kılıçgün Uçar, halkın bu seçimlerde ‘Kürt sorununu çözmeyen çözülür’ mesajını net verdiğini belirtti. 
 
Demokratik Bölgeler Partisi(DBP) Eş Genel Başkanı Çiğdem Kılıçgün ve Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) milletvekilleri, İl Örgütü, “taşımalı seçmenle” halk iradesinin gasp edilmesine ilişkin Qileban’da tutulan nöbeti ziyaret etti. Burada yapılan açıklamada, Van’da yapılan darbeye de tepki gösterildi. 
 
Adliye önünde nöbet tutan yurttaşlar heyeti, “Direne direne kazanacağız”, “Biji berxwedana zindanan” sloganları ile karşıladı. Yeniden değerlendirilen itirazın reddedilmesinin ardından kitle, “Hırsız başkan istemiyoruz” sloganları ile tepki gösterdi. 
 
34 kez itiraz edildiğini belirten Zilan Yaman, itirazlarının reddedildiğini kaydetti. Zilan, “Haklı olmamıza rağmen, somut delilerimizin olmasına rağmen dilekçelerimiz reddedildi. 300 tane asker oy kullandı” dedi. 
 
‘Kürt sorununu çözmeyen çözülür’ 
 
DBP Eş Genel Başkanı Çiğdem Kılıçgün ise şunları söyledi: “Bu iktidar değil siyasi organizasyon. Bununla övgü ile söz eden bir siyasi organizasyon ile karşı karşıyayız. Devlet de iktidar da Kurdistan’da o kadar aciz ki buna başvuruyor. Kimlerle? Kolluk güçleriyle. Kürdistan halkı ‘Kürt sorununu çözmeyen çözülür’ dedi. Van’da dünya tarihinde görülmemiş bir şey var. Abdullah Zeydan memnu haklarının almasına rağmen aynı mahkeme farklı karar veriyor. Biz biliyoruz, Van’da da Şırnak’ta da kayyumların ne yaptığını biliyoruz. AKP’nin verdiği mazbata Kürt düşmanlığı manzarasıdır. Van halkı belediye başkanına mazbatasını vermiştir. Şırnak’ta iki arkadaşımız seçilmiştir. Matematik hesabı yapıyorlar, Şırnak’ta en demokratik hakkımızı kullanmak için yürüyüş gerçekleştirdik. Belediye başkanımız Hacı Saltan’ı darp ettiler. Bu savaş ortamını bu iktidar yaptı. Kürt halkı yüzyıllardır bu barikatlara baş eğmedi. AKP’nin Kürdistan’da başarı sunduğu her şey yalandır. Kazanmak sadece belediyeyi almak değil, bizim en büyük sermayemiz değerlerimizdir. Qileban Kürt halkınındır, öyle kalacak.”