‘Perî'yi yeniden inşa edeceğiz’

  • 17:05 25 Mayıs 2024
  • Siyaset
 
DÊRSIM - DEM Parti ve ittifakları Perî'de 2 Haziran'da yenilenecek seçim çalışmaları kapsamında çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.
 
Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), 2 Haziran'da Perî'de AKP'nin itirazları üzerine yenilenecek seçim için çalışmalarına devam ediyor. Mezra, köy, ve mahallelerde çalışmalarını sürdüren DEM Parti, Seyîtli (Elmalı) Mahallesi’nde bulunan yurttaşları ziyaret etti. Amed Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Serra Bucak, Dêrsim Belediye Eşbaşkanı Birsen Orhan, Perî Belediye Eşbaşkan adayları Naciye Aslan ve Orhan Çelebi ile DEM Parti il, ilçe yöneticilerinden oluşan heyet seçim çalışmasında bulundu.
 
Heyet ilk olarak Seyîtli'de bulunan Seçim İrtibat Bürosu’nda bir araya geldi. Burada Eşbaşkanlar Birsen Orhan ve Serra Bucak orada bulunanlarla konuştu.
 
'Kayyım tedirginliğimiz yok'
 
Burada ilk olarak söz alan Serra Bucak, kayyım propagandalarına ilişkin, "Bugün buradaki asıl amacımız bizden alınanı yeniden almak. Yeniden burada adil ve eşitlikçi bir anlayışla seçimleri kazanabilmek. 31 Mart seçimlerinden bu yana DEM Parti girdiği tüm seçim yerlerinde şu propaganda ile karşılaştı, ‘Bir daha kayyım atanırsa ne olacak’ diye. Bir daha AKP-MHP koalisyonu bizim kazandığımız partilerimize bir daha kayyım atamayacaklar. Kayyımların politik olarak çöktüklerini onlar da iyi biliyor. Ancak işlerine gelmediği için zaman zaman bir tehdit olarak dile getiriyorlar. Bizim siyasetimizde kayyım tedirginliğimiz, siyasetimiz yoktur. Biz varlığımızla, gücümüzle buradayız. Bugün nasıl Dersim Belediyesi ile dayanışıyorsak Perî’yi aldığımızda Perî Belediyesi ve hizmetleri ile de el ele verip güzel işler yapacağız. Bu anlamıyla kayyım propagandalarına hiçbir rol biçmeyelim. Oylarımızı kendi partimize verelim" sözlerine yer verdi.
 
'Perî'yi yeniden inşa edeceğiz'
 
Ardından söz alan Birsen Orhan da kayyım pratiklerininin kente bir fayda sağlamadığının altını çizerek, "31 Mart öncesi de biz burada seçim çalışması yürüttük. Biz sizlere dayanışma sözü vereceğiz. Bu dayanışmamız devam edecek. Perî beldemizi aldığımızda da 3 büyük şehrimiz, toplamda 78 belediyemizle Perî’yi en iyi şekilde nereye getireceksek hep birlikte inşa edeceğiz. Yıllardır buraya tek bir çivi dahi çakmayanlar, hizmet vermeyenler burada halkımızdan oy istiyorlar. Bunlar neyi size sunacaklar? Yandaşlarına, çevresindekilere rant sağlayacak, onların çocuklarını işe alacaklar. Biz Perî’yi yeniden inşa edeceğiz" sözlerini kullandı.
 
Ardından kapı kapı gezilerek çalışmalara devam edildi. Halktaki kayyım tedirginliğine ilişkin açıklamalarda bulunuldu.