Mêrdîn Barosu'ndan DEDAŞ’a dair açıklama

  • 18:53 5 Temmuz 2024
  • Güncel
MÊRDÎN- Mêrdîn Barosu, 15 kişinin yaşamını yitirdiği yangın felaketi sonrası DEDAŞ’ın “kaçak elektrik” kullanımı iddiasıyla yurttaşları hedef göstermesine dair yaptığı açıklamada, konunun takipçisi olacağını vurguladı.
 
Mêrdîn Barosu, Mêrdîn’in Şemrex (Mazıdağı) ve Amed’in Xana Axpar (Çınar) ilçelerine bağlı kırsal mahallelerde çıkan ve 15 kişinin yaşamını yitirdiği yangın felaketi sonrası DEDAŞ’ın “kaçak elektrik” kullanımı iddiasıyla yurttaşları hedef göstermesine ilişkin basın açıklaması düzenledi. Karayolları Parkı’nda düzenlenen açıklamaya, Baro Başkanı İsmail Elik ile çok sayıda avukatın yanı sıra Mêrdîn Emek ve Demokrasi Platformu bileşenleri, DEVA Partisi Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, köy muhtarı ile çok sayıda yurttaş katıldı.
 
Hukuki süreç işletilecek
 
Açıklamayı baro adına İsmail Elik yaptı. Açıklamada, DEDAŞ’ın yurttaşlar üzerinde oluşturduğu baskıya değinerek, gelen fahiş faturalara dikkat çekildi. Açıklamada, DEDAŞ’ın yurttaşların “kaçak elektrik” kullandığını iddia ettiği ifade edilen açıklamada, asıl suç işleyenlerin mahkeme kararlarıyla da sabit olan DEDAŞ olduğuna vurgu yapıldı. DEDAŞ aleyhine ve yurttaşlar lehine verilen mahkeme kararlarının da hatırlatıldığı açıklamada, 15 kişinin yaşamını yitirdiği de anımsatıldı. Binlerce canlının can verdiği ve yine binlerce dönüm arazinin hasar gördüğü söylenen açıklamada bu süreçte sorumluluğunu kabul etmeyen DEDAŞ’ın yurttaşları hedef göstermesine tepki gösterildi. Dijital medyada örgütlenen ırkçılığa da değinilen açıklamada, DEDAŞ’ın haksız ve hukuksuz enerji kesintilerine son vermeye davet edilirken, yapılan enerji kesimlerinin yarattığı tahribatlar anlatıldı. Yaşanan haksızlık ve hukuksuzluk karşısında ise gerekli tüm hukuki girişimlerde bulunulacağı vurgulandı.