Kültürle buluşan emek: Bu tarz etkinlikler süreklileşmeli

  • 09:01 26 Mayıs 2025
  • Emek/Ekonomi
AMED - Amed Büyükşehir Belediyesi’nin, “Kadın Emeği ve Kültür Buluşması” etkinliğinde el emeklerini satışa sunan kadınlar, bu etkinliğin geçimlerine destek sağlaması adına iyi bir etkinlik olduğuna vurgu yaparak, “Böyle etkinliklerin devam etmesini istiyoruz” mesajını verdi. 
 
Amed Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen “Kadın Emeği ve Kültür Buluşması” sona erdi. Buluşmaya katılan kadınlar, el emeklerini sergileyerek, yaptıkları ürünü satışa çıkardı. Satışa çıkan ürünlerle birlikte kadınlar ayrıca geçimlerini sağlarken, Sûr ilçesinde bulunan Şex Seid Meydanı’nda gerçekleştirilen etkinliğe yoğun ilgi gösterildi.  
 
Buluşmada ürettiklerini satışa çıkaran kadınlar mikrofonumuza konuştu. 
 
‘Yeğenimin tedavisine katkı sunmak için çalışıyorum’
 
Yeğenin tedavisi için gerekli parayı kazanmak için buluşmada, el emeği ürünlerini satışa çıkardığını dile getiren Ayşegül Yaşar, “Düzenlenmiş olan etkinlik, kadınlarımızın el emeğiyle ürettiği ve tanıttığı emeklerinin sergilendiği bir etkinlik. Çanta, takı ve yiyecek satarak destek olmaya çalışıyorum. Yeğenimin sağlığına ulaşabilmesi için halkımızdan da ortak olmalarını istiyorum.  Biz evladımızı kaybetmek istemiyoruz. Yeğenimin tedavisi için herkesten destek bekliyorum” dedi.
 
‘Kadın olmadan hayat olmaz’
 
Ayşegül Yaşar bir kadın olarak el emeği ürünleri üreterek hayatta kalma mücadelesini sürdürdüğünü ifade ederek, “Düzenlenmiş olan sergi halk tarafından çok yoğun bir ilgi gördü. Kadınlarımızın özgür kalabilmeleri için, ellerinin ekmek tutabilmesi ve ayakları üzerinde sağlam durabilmeleri için halkımızdan destek bekliyoruz. Halkımız ürünlerimize internet üzerinde de destek olmak isterlerse çok mutlu oluruz. Herkesten ilgi ve destek bekliyoruz. Bu kapsamada kapılarını bize açan belediyemize teşekkür ediyoruz. Kadınlar olmadan hayat olmaz” diye belirtti. 
 
‘Halk olarak etkinliğin sürekliliğini istiyoruz’
 
Nurcan Polat, etkinliğin halk tarafından oldukça yoğun ilgi gördüğünü belirterek, “Biz halk olarak etkinliğin sürekliliğini istiyoruz. Biz de çalışmak istiyoruz, çocuklarımıza ve evin geçimine faydamızın olmasını istiyoruz. Çocuklarıma katkıda bulunabilmem için çok iyi bir etkinlik. Kendi kazancımı kendim sağlamam daha iyi çünkü eşime muhtaç olmuyorum. Eşime de katkıda bulunmak isterim. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.
 
‘Kürt kültürü geniş kitlere yayılıyor’
 
Gülşah Çukur ise,  kadınların kendi eserleriyle yaptığı ve sattığı bu etkinliğe büyük ilgi gösterildiğine dikkat çekerek, “Halkın yoğun ilgisiyle çok sayıda satışlar yapıldı. Bu satışlar kadınların ekonomisine katkı sağladı. Bu etkinlik sayesinde Kürt halkının kültürü daha da geniş kitlelere yayılmış oldu. Eserlerimiz turistler tarafından yoğun ilgi gördüğü için satışlarımızı yurtdışına da yapıyoruz. Böyle etkinliklerin devamını dileriz” sözlerini kullandı.