Bir hayvan katliamı da AKP’li Ümmraniye Belediyesi’nden

  • 13:07 14 Ekim 2024
  • Güncel
 
İSTANBUL - AKP’li Ümraniye Belediyesi’ne ait barınakta kedi ve köpeklerin ölü hayvanlarla aynı alanda; aç, susuz ve hasta bir şekilde ölüme terk edildiği ortaya çıktı.
 
İstanbul Ümraniye’de AKP’li belediyenin sorumluluğunda olan Hekimbaşı Sahipsiz Hayvan Barınağı’nda çok sayıda ölü, hasta, bakımsız kedi ve köpek bulundu. Barınağa giden hayvanseverlerle görevliler arasında gerginlik çıktı. Dün gece saatlerinde, Hekimbaşı Sahipsiz Hayvan Bakımevi’nde bulun hayvanların durumlarını gösteren fotoğrafların dijital medya hesaplarından yayılması üzerine çok sayıda yaşam hakkı savunucusu ve hayvansever,  barınak önünde bir araya geldi. Bunun üzerine buraya çok sayıda polis ve zabıta ekibi de sevk edildi. Yaşam hakkı savunucularının barınaktan kolluk kuvvetleri zoruyla uzaklaştırılmaya çalışıldı.
 
Yaşam hakkı savunucuları ve hayvanseverlerin barınak içine girmesiyle birlikte tablo da açığa çıktı. Kedilerin bulunduğu alanda 100’e yakın ölü kedinin canlı kedilerle birlikte tutulduğu, kedilerin aç, susuz ve ağır hasta olduğu görülürken, hayvanların ölüme terk edildiği ortaya çıktı. Dışkı ve idrarın içinde ölümü bekleyen hayvanların bir kısmı gönüllüler tarafından barınaktan çıkarılarak korumaya alınmaya çalışıldı, bazı hayvanlar gönüllülerin yanında can verdi.