Şengal’de gençler Abdullah Öcalan için yürüdü

  • 10:58 22 Eylül 2024
  • Güncel
 
HABER MERKEZİ- Şengal’de Êzidî ve Arap gençler PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü için bir yürüyüş gerçekleştirdi.
 
Şengal Genç Kadınlar Birliği ve Êzidxan Gençleri Birliği Şengal’in Sinun ilçesinde PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü için “Savunma olmazsa özgürlükte yoktur” şiarıyla yürüyüş düzenledi. Gençlik yürüyüşü, “Önder Apo’ya özgürlük, Şengal’e özerklik’ kampanyası kapsamında Arap gençleri ile Şengal’deki kurum ve kuruluşların üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi.
 
7 kilometrelik uzun yürüyüşün ardından gençler bir açıklama yaptı. Açıklamada Abdullah Öcalan’dan yaklaşık 43 aydır hiçbir haber alınmamasına dikkat çekilerek “Önderliğimize uygulanan bu tecride Êzidxan gençliği olarak sessiz kalmayacağız. Önder Apo’nun fiziki olarak özgürleşmesi için sonuna kadar mücadele edeceğiz ve Türk faşizminden hesap soracağız” mesajı verildi. 
 
Açıklamada, 9 Ekim 1998 Uluslararası Komplosu da kınanarak, “Önder Apo’nun fiziki özgürlüğüne yönelik başlatılan kampanya bir yılını doldurmaktadır. Êzidxan gençleri olarak kampanyanın yıl dönümünde Önder Apo’nun fiziki özgürlüğüne kavuşması için mücadelemizi yükselteceğiz” denildi.
 
Yürüyüş ‘Bê Serok jiyan nabe’ sloganları eşliğinde sona erdi.