Dünya Basın Özgürlüğü Ödülü Filistinli gazetecilere

  • 14:48 3 Mayıs 2024
  • Dünya
 
HABER MERKEZİ- UNESCO bu yıl ki “Dünya Basın Özgürlüğü Ödülü”ne Gazze’deki savaşı takip eden tüm Filistinli gazetecileri layık gördü. 
 
Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Kurumu (UNESCO) bu yıl ki  “Dünya Basın Özgürlüğü Ödülü”ne, Gazze’deki savaşı 6 aydır takip eden tüm Filistinli gazetecileri layık gördü.
 
UNESCO Genel Direktörü Audrey Azoulay, ödülün “Zor ve tehlikeli koşullarla karşı karşıya kalan gazetecilerin cesaretine bir övgü” olduğunu söyledi.
 
‘Büyük bir borcumuz var’
 
Medya profesyonellerinden oluşan uluslararası jürinin başkanı Mauricio Weibel de, “Karanlığın ve umutsuzluğun hüküm sürdüğü bu günlerde, böylesine dramatik koşullarda bu krizi takip eden Filistinli gazetecilere güçlü bir dayanışma ve takdir mesajı vermek istiyoruz. İnsanlık olarak onların cesaretine ve ifade özgürlüğüne olan bağlılıklarına büyük bir borcumuz var” ifadelerini kullandı.
 
97 basın mensubu katledildi 
 
New York merkezli Gazetecileri Koruma Komitesi’ne (CPJ) göre savaşın başladığı ekim ayından bu yana 92’si Filistinli olmak üzere en az 97 basın mensubu katledildi. 
 
Gazze’deki Sağlık Bakanlığı’nın paylaştığı son verilere göre  Gazze’deki savaş çoğu kadın ve çocuk olmak üzere en az 34 bin 596 kişinin yaşamını yitirmesine sebep oldu.