Almanya’da Kobanê Davası kararına karşı miting

  • 23:38 17 Mayıs 2024
  • Dünya
HABER MERKEZİ - Kobanê Davası kararının protesto edildiği Almanya’nın Köln kentindeki mitingde, “Mücadeleyi ikiye katlayarak yoldaşlarımızı zindanlardan alacağız” denildi.
 
Almanya'nın Köln kentinde, Kobanê Davası’nda verilen hapis cezalarına karşı Avrupa Demokratik Güç Birliği (ADGB) ve Tutsakların Sesi Platformu’nun (TSP) çağrısıyla Mülheim/ Weinerplatz Meydanı’nda miting düzenlendi.
 
Çok sayıda kişinin katıldığı eylemde Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Eş Genel Başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş’ın fotoğrafları taşındı.
 
‘Rojava Kadın Devrimi’nin öcünü almak istedi’
 
Mitingde konuşan Almanya Göçmen İşçiler Federasyonu (AGİF) Eşbaşkanı İsminaz Temel, şunları söyledi: "Kobanê Kumpas Davası’nda çıkan karar, öncelikli olarak kadın iradesine vurulmak istenen bir darbedir. Kadın iradesiyle inşa edilen, Rojava Kadın Devrimini boğamayan faşist iktidar, yoldaşlarımıza ceza vererek öç almak istedi. Bu kararla aynı zamanda Kobanê'nin IŞİD çetelerinden temizlenmesi ve savunulması için Türkiye ve dünya halklarının ortaya koyduğu dayanışmayı boğmak istedi. Bu dava da Gezi davası gibi politik bir davadır. Figen Yüksekdağ, Selahattin Demirtaş ve diğer yoldaşlara daha çok ceza vermek istediler ama mücadelemiz bunu engelledi. Şimdi bize düşen, bugüne kadar ortaya koyduğumuz mücadeleyi ikiye katlamak, yükselttiğimiz sesi daha da yükseltmektir. Mücadelemizle, kadınların, halkların mücadelesi ile yoldaşlarımızı zindanlardan söküp alacağız.”
 
Figen Yüksekdağ’ın mektubu okundu
 
Mitingde Figen Yüksekdağ'ın mektubu da okundu. Figen, mektubunda, “Kimsenin yüzü düşmesin, yüreği kararmasın. Bugüne kadar yıkamadılar, diz çöktüremediler. Ağır bedellerle, cefalarla beslenen yolumuzdan döndüremediler. Bundan sonra da başaramayacaklar. Direne direne var olduk. Direne direne kazanacağız. Selam ve sevgilerle” mesajını gönderdi.
 
Miting, "Cumartesi Anneleri’nin eylemlerinin 1000. Haftası, 17-31 Mayıs Uluslararası Gözaltında Kayıplar Haftası dolayısıyla tüm dünyada ICAD'ın 25. Mayıs Cumartesi günü alanlardayız" bilgilendirmesiyle sona erdi.