Mor Dayanışma'dan konferans çağrısı: Birlikte güçlüyüz

  • 09:03 25 Mayıs 2024
  • Güncel
 
Nazlıcan Nujin Yıldız
 
İZMİR - Mor Dayanışma, 10’uncu yılına girerken 26 Mayıs’ta eş zamanlı olarak üç bölgede konferans gerçekleştirecek. Konferanslarına dair konuşan Mor Dayanışma üyesi Sehel Oto, kadınların ortak mücadelesinin önemini vurgulayarak tüm kadınlara konferansa katılmaları için çağrıda bulundu.
 
Mor Dayanışma, “Yalnız değil, birlikte güçlü” şiarıyla 26 Mayıs’ta eş zamanlı olarak Ege, Marmara ve Güney bölgelerinde konferans gerçekleştirecek. Ege Bölgesi konferansı, 26 Mayıs günü saat 13.30’da Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde yapılacak. Konferansa dair konuşan Mor Dayanışma üyesi Sehel Oto, konferansta farklı kadın yapılarından da konuşmacıların olacağını paylaşarak sorunları birlikte çözmek için mücadele edeceklerini ifade etti. 
 
‘Yalnız değil, birlikte güçlü’
 
Mor Dayanışma’nın 10’uncu yılını kutladığını paylaşan Sehel, daha önce iki senede bir yaptıkları bölge konferanslarının olduğunu söyledi. Mor Dayanışma’nın 10’uncu yılıyla beraber Marmara, Ege ve Güney olarak belirledikleri üç bölgede eş zamanlı olarak konferans gerçekleştireceklerini ifade etti. Sehel, “Yalnız değil, birlikte güçlü” şiarıyla yola çıktıklarını dile getirerek “Konferansları bölgelere yaymamızın temel nedeni şu; öncesinde merkeze taşıdığımız kadınların kendi bölgelerinde, yerellerinde, mahallelerinde ve sokaklarında yaşadıkları sorunları tam da kendi bölgelerinde konuşma ihtiyacı ve oralarda çözüm bulma üzerinden hareket edeceğiz” dedi.
 
Sorunları konferansa taşıyacaklar
 
Konferansta Akbelen direnişçilerinin, tekstil işçisi kadınların, liseli kadınların, LGBTİ+ mücadelesinin ve ev emekçisi kadınların sorunları da dahil olmak üzere birçok mücadele hakkında konuşacaklarını paylaşan Sehel şu ifadelere yer verdi: “Mor Dayanışma olarak mahalle çalışmaları yürütüyoruz. Aslında yerelde kadınların nasıl sorunları olduğunu çok yakından gözlemliyoruz ve de yaşıyoruz. Konferansa giderken bu sorunları oraya taşıyacağımız bir durumla karşılaştık. Elbette bunun için çok çaba sarf etmenin yanı sıra eksik kaldığımız taraflar da var.”
 
‘Savaşların bütün hayatımızı etkilediği bir dönemdeyiz’
 
Patriyarkal kapitalist sistem yıkılana kadar eksik kalan tarafların olabileceğini belirten Sehel, buna rağmen mücadeleyi sürdürmeye devam edeceklerinin altını çizdi. Sehel, “Hem dünyada hem de bölgesel olarak savaşların olduğu, savaşların yakıcı bir şekilde bütün hayatımızı etkilediği bir dönemdeyiz. Aynı zamanda ülke genelinde de ciddi bir ekonomik kriz var. Hem savaşlar hem de ekonomik kriz biliyoruz ki öncelikli olarak kadınların hayatını etkiliyor, kadınların hayatına kast ediyor. Dolayısıyla savaş ve ekonomik kriz gibi büyük tehlikeler karşısında kadınların beraber mücadele etmesinin çok önemli olduğunu düşünüyoruz” şeklinde konuştu.
 
‘Kadın dayanışmasının yıkamayacağı duvar yok’
 
Konferansta farklı kadın örgütlerinden ve hareketlerinden konuşmacıların da olacağını paylaşan Sehel, Mor Dayanışma olarak konferansı örgütleseler bile başka kadın yapılarına yer açmanın feministler olarak görevleri olduğunu dile getirdi. Sehel, “Kadınlar olarak hepimizin eşit ve sömürüsüz bir dünya hayali var. Bunu başarabilmek de birlikte mücadele etmekten geçiyor. Biz biliyoruz ki kadın dayanışmasının yıkamayacağı bir duvar yok, aşamayacağı bir engel yok. Dolayısıyla her ne kadar farklı yapılar, farklı örgütler olsa da aslında hepimizin hayali ve umudu tek” diye belirtti.
 
Kadınlara çağrı
 
Konferansa “Yalnız değil, birlikte güçlü” şiarıyla gittiklerini tekrarlayan Sehel, son olarak kadınlara şu çağrıda bulundu: “Tüm sorun alanlarını kürsüye taşımak, öznelerin ağzından duymak çok önemli. Bütün kadınları konferansımıza davet ediyoruz. Sorunları birlikte konuşmak, birlikte çözüm bulmak için.”