BM önündeki Abdullah Öcalan için eylem 42’nci ayında

  • 20:10 3 Temmuz 2024
  • Güncel
HABER MERKEZİ - PKK Lideri Abdullah Öcalan için BM Ofisi önünde 42 aydır sürdürülen eylemde bir kez daha uluslararası kurumlara sorumlulukları hatırlatılarak PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü talep edildi.
 
PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğünün sağlanması talebiyle İsviçre'nin Cenevre kentinde 25 Ocak 2021'de Birleşmiş Milletler (BM) Ofisi önünde başlatılan eylem 42’inci ayında devam ediyor. 
 
Uluslararası kurumlara sorumluluları hatırlatıldı
 
"Dem dema azadiyê ye" hamlesi kapsamında her çarşamba gerçekleştirilen eylemde yapılan konuşmalarda, “Tecrit 40 ayı aşkın süredir devam ediyor. 40 aydır ne ailesi nede avukatlarıyla görüşme sağlanmayan Önderliğimize yönelik insan haklarına aykırı tecride karşı asıl görevini yerine getirmesi gereken kurumlar bugün suskunluğunu sürdürmektedir. Avrupa İşkenceyi Önleme Komitesi (CPT), BM, Avrupa Konseyi (AK) başta olmak üzere uluslararası kurumlar insan haklarına aykırı tecrit işkencesine karşı görevini yerine getirmekle sorumludur. Önder Apo'ya karşı sürdürülen tecrit sonlandırılıncaya kadar ve özgürlüğüne kavuşuncaya kadar Kurdistanlılar olarak Kürt halkı olarak alanlarda olmayı sürdüreceğiz” denilerek Abdullah Öcalan'ın durumuna dikkati çekti.