Tutsak DEM Parti Gençlik Meclis üyesinden mesaj

  • 09:39 24 Mayıs 2024
  • Güncel
 
Rozerin Gültekin
 
İSTANBUL- Adli koğuşta tutulan DEM Parti Gençlik Meclis üyesi Senem Eriş, avukatları aracılığıyla gönderdiği mesajda “İrademiz ve inancımız önünde duracak hiçbir güç tanımıyoruz. Her Kürt kadının Tanrıça kültüründen aldığı direngen damarları açığa çıkarma zamanı geldi” dedi. 
 
Gençlik Örgütleri'nin Mayıs ayında yaşamını yitiren İbrahim Kaypakkaya, Haki Karer, Ferhat Kurtay, Eşref Anyık, Mahmut Zengin ve Necmi Öner’i anmak için 18 Mayıs günü Kadıköy'de bulunan Süreyya Operası önünde gerçekleştirdiği eylemde gözaltına alındıktan sonra “polise mukavemet” iddiasıyla tutuklanarak Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi’ne götürülen Senem Eriş, avukatları aracılığıyla mesaj gönderdi.
 
‘Direngen damarları açığa çıkarma zamanı geldi’
 
Tutukluluk sürecinin ilk anından itibaren PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerinden üzerinde uygulanan tecridin yansımalarını hissettiğini ifade eden Senem, kadın olmanın baskıların gerçekleşmesinde başlıca etken olduğuna dikkat çekti. Senem, “Gençliğin dinamik ve kendini yenileyen, her koşulda ve şartta faşizme karşı asla diz çökmeyişinden korkuyorlar. Burada bana uygulanan yıpratma ve yıldırma politikasıdır. Ben gücümü, inancımı bana verilen bu iradeyi Kürt halk Önderi Abdullah Öcalan’ın ideolojisinden alıyorum tıpkı zindandaki birçok yoldaş gibi. İrademiz ve inancımız önünde duracak hiçbir güç tanımıyoruz. Tüm genç kadınlara çağrım; Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fikirleri etrafında birleşmeli, özel savaş politikalarına karşı kendilerini mücadele edebilecek yetkinliğe getirmeli. Her Kürt kadının Tanrıça kültüründen aldığı direngen damarları açığa çıkarma zamanı geldi! Zindanlardan selamlar, saygılar, sevgiler.”
 
Senem’in gözaltından tutuklama sürecine yaşadıkları
 
Emniyet, adliye ve cezaevine götürüldüğü ana kadar ters kelepçeli bir şekilde tutulan Senem, hem cezaevine hem de koğuşa götürülürken çıplak aramaya maruz bırakıldı, aynı zamanda “erkek polis” çağırmakla tehdit edildi. İlk olarak tekli hücrede tutulan Senem, cezaevi müdürünün de aralarında olduğu 15 gardiyan eşliğinde zorla adlilerin bulunduğu koğuşa götürüldü.  Avukatları, adli koğuşta tutulan Senem’in can güvenliği olmadığı gerekçesiyle "tekli hücrede" kalması için başvuruda bulundu.