Tahliye olan Solin Esra Dal: Bu ülkede tecrit gerçekliği var

  • 21:20 21 Mayıs 2024
  • Güncel
İSTANBUL - Yaklaşık 25 gündür tecrit altında tutulan gazeteci Esra Solin Dal, bu ülkede tecridin olduğunu yazmaya devam edeceklerini belirterek, “Özgür basın susturulamaz” dedi.
 
 İstanbul merkezli yürütülen bir soruşturma kapsamında 27 Nisan’da tutuklanan Mezopotamya Ajansı  (MA) muhabiri Esra Solin Dal, Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi’nden tahliye oldu. 
 
Yakınları, avukatları ve gazetecilerin cezaevi önünde karşıladığı Solin, kısa bir açıklama yaptı. Özgür Basın’a dönük baskıların yeni olmadığını belirten Solin, dayanışma gösteren herkese teşekkür etti.  Gazeteciler olarak yaptıkları haberler nedeniyle tutuklandıklarının altını çizen Solin, yaptığı tecrit ve kadın haberlerinin öne sürülerek tutuklandığını dile getirdi.
 
‘Tecridi yazmaya devam edeceğiz’
 
Bu ülkede bir tecrit gerçeğinin olduğunu ve özellikle de İmralı’da ki tecridin yoğun bir şekilde devam ettiğini belirten Solin, gazeteciler olarak tecridi yazmaya devam edeceklerini belirtti. Solin, konuşmasının devamında şunları söyledi: “Basına yönelik baskılar ilk değil daha önce de vardı. Yıllardan beridir devam eden bir süreç. Bu sürecin bir devamı olarak bizlerde tutuklandık. Yaptığım tecrit haberleri ve kadın haberleri gerekçe gösterildi. Ama bu ülkede tecrit var bunu her kes çok  iyi biliyor. Çünkü bu ülkenin bir hakikati ve gerçekliği var. Özellikle İmralı’ da ki tecridin  çok yoğun bir şekilde devam ediyor. Bu tecridi dile getiren herkesin de bu tecride tabi tutulduğunu görüyoruz. Bu gerçeğin örtbas edildiğinin mesajı verildi aslında bize. Ama biz bu hakikati yazmaya devam edeceğiz. Özgür Basın susturulamaz”
 
Solin’in konuşmasının ardından, “Özgür Basın susturulmaz” sloganları atıldı.