Marsilya’da tecrit karşıtı eylem: Sokakları terk etmeyeceğiz

  • 22:57 19 Mayıs 2024
  • Dünya
HABER MERKEZİ - PKK Lideri Abdullah Öcalan’a özgürlük talebiyle Marsilya’da yürüyüş düzenleyen Kürt gençler, "Öcalan fiziki özgürlüğüne kavuşmadan kimse kendine ben özgürüm diyemez" dedi. 
 
Kurdistanlı gençler ve dostları, Ciwanên Kurdîstanî ên Fransa’nın (CKF) çağrısı ile Marsilya Şehîd Tîjda Ekecik Meclisi öncülüğünde “Abdullah Öcalan’a Özgürlük Kürt Soruna Demokratik Çözüm” kampanyası kapsamında Canebiere Meydanı’nda toplandı.
 
PKK Lideri Abdullah Öcalan’a uygulanan mutlak tecridi ve mücadelesini anlatan Fransızca broşürü okuyarak Vieux Port Meydanı’na sloganlarla yürüyen kitle, CPT’ye çağrı mahiyetindeki pankartlar taşıdı. Eylemde CPT başta olmak üzere tüm insani kurumlar ve Avrupa devletlerinin Abdullah Öcalan ve Kürt sorunu karşısındaki tutumu sağır, kör ve sessizi ifade eden üç maymun figürüyle teşhir etti. 
 
Mutlak tecride vurgu
 
Vieux Port meydanına ulaşan kitle adına konuşan CKF Marsilya Sözcüsü Serhildan Varto, Abdullah Öcalan ve İmralı’daki tutsaklardan 38 aydır haber alınamadığını hatırlatarak, mutlak tecritten NATO’ya üye devletlerin sorumlu olduğunu ve buna karşı mücadelelerini büyüteceklerini vurguladı. 
 
Gençlik olarak tecridi lanetlediklerini ve her zaman karşı duracaklarını dile getiren Serhildan, “Önder Apo fiziki özgürlüğüne kavuşmadan kimse kendine ben özgürüm diyemez. Önder Apo bizim kırmızıçizgimizdir. Önder Apo kadın özgürlük çizgisidir” dedi. Abdullah Öcalan şahsında kendilerinin de tecride maruz bırakıldığını söyleyen Serhildan,“Bu uygulamaya son verilmediği sürece CKF gençleri olarak sokakları terk etmeyeceğiz” ifadesinde bulundu. 
 
Eylem sloganlarla sona erdi.