Kadınlardan Narin için eş zamanlı açıklama

  • 17:13 20 Eylül 2024
  • Güncel
İZMİR - CHP Kadın Kolları, 8 yaşındaki Narin Güran için eş zamanlı olarak gerçekleştirdiği açıklamalarda, sorumluların sessiz kaldığını belirterek, görülecek davanın takipçisi olacaklarını kaydetti. 
 
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kadın Kolları, Amed’in Rezan  (Bağlar) ilçesine bağlı Çûli (Tavşantepe) Mahallesi’nde katledilen 8 yaşındaki Narin Güran için adalet talebiyle Kurdistan ve Türkiye illerinde eş zamanlı olarak basın açıklaması düzenledi. Parti binalarında yapılan açıklamalarda kadınlar, katliama dair görülecek davanın takipçisi olacaklarını vurguladı.
 
Yapılan ortak açıklamada soruşturmaya ilişkin savcı ve diğer sorumluların sessiz kaldığına vurguda bulunularak son 2 buçuk yılda toplam 3 bin 364 çocuğun hayatını kaybettiğine yer verildi. 2023’de çocuğa yönelik cinsel suçlardan açılan dava sayısının 31 bin 216, yargıya geçen dosya sayısının ise 66 bin olduğu belirtilen açıklamada, Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) 2008- 2016 yılları arasında 104 bin 531 çocuğun kaybolduğuna dikkat çekildi. Açıklamada, son 8 yıl ise veri paylaşılmadığına işaret edildi.
 
 
Kadın ve çocuk katliamlarının politik olduğu belirtilen açıklamada, İstanbul Sözleşmesi’ni kaldıran ve 6284 sayılı kanunun hedef alan zihniyetle mücadele edileceğinin altı çizildi.
 
Açıklamada son olarak,  Narin’in katledilmesine dair görülecek davanın da takipçisi olunacağı eklendi.