Sebahat Tuncel: Alternatif belediyeciliği inşa etmemiz lazım

  • 15:24 20 Eylül 2024
  • Siyaset
RIHA - Curnê Reş Belediyesi’ni ziyaret eden siyasetçi Sebahat Tuncel, belediyeyi iki kez kazanmamın önemine vurgu yaparak alternatif belediyeciliğin inşa edilmesi gerektiğine vurgu yaptı. 
 
Siyasetçi Sebahat Tuncel, Hakların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Riha (Urfa) Milletvekilli Ömer Öcalan ile İl Eşbaşkanı Bekir Karakeçili’nin aralarında bulunduğu heyet, Riha’da ziyaretlerde bulundu. Heyet önce Özgürlük İçin Hukukçular Derneği’ni (ÖHD) daha sonra Curnê Reş (Hilvan) Belediyesi’ni ziyaret etti. 
 
ÖHD’ye yapılan ziyarette konuşan Sebahat, Kobanê Davası’nın hala sonuçlanmadığını hatırlatarak, “Hala gündem olması gereken bir yerde duruyor. Tahliye olan bizler beraat etmemiz gereken dosyalardan ceza aldık. Diğer arkadaşlarımız 40 yıla yakın cezalar aldı” diye belirtti. Ülkede son dönemde yaşanan gelişmelere de değinen Sebahat, “Narin ‘devletin en güçlü olduğu istihbaratın kuvvetli olduğu bir köy’ denilen yerde neden günlerce bulunamadı? Olaylar ortaya çıktıkça eski bir olayda da yargı mensuplarını tehdit ettikleri ortaya çıkıyor. Yargı, iktidar ve HÜDA-PAR ağı ilişkisi mevcut. Hukuk, muhalefete karşı bir cezalandırma metodu haline getirilmiş durumda” dedi.
 
Tecrit vurgusu
 
İmralı Adası’nda tutulan PKK Lideri Abdullah Öcalan’a dönük tecride dikkat çeken Sebahat, “Hukukçuların bu durumu gündeme getirmesi gerekiyordu. Alınan cezalarda ‘ölünceye kadar cezaevinde kalacak’ ibaresi yer alıyor. Bu Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesine aykırı. Şu anda yaşadığımız şey İmralı tecridinin tüm topluma yayılmasıdır. Tecrit o kadar derin ki yaşadığımız tüm süreç de birbirine bağlı” ifadelerini kullandı. 
 
Belediyeye ziyaret
 
Heyet ziyaretin ardından Curnê Reş Belediyesi'ne geçti. Heyet, Belediye Eşbaşkanı Serhan Paydaş ile belediye meclis üyeleri tarafından karşılandı. Burada da konuşan Sebahat, Curnê Reş seçimlerini cezaevinde heyecanla takip ettiklerini söyledi. Sebahat, şöyle devam etti: "İki defa kazanmanız büyük moral oldu. Bundan sonra bu kazanımımızı büyütme zamanı. İlçe, il örgütümüz ile el ele vererek kazanımlarımızı korumamız lazım. Yurttaşların ihtiyacını tespit edip hizmet etmek lazım. Olanaklar kısıtlı ama bu, çalışmamamız için bir gerekçe değil. Kısa zamanda bütün hedeflere ulaşmak elzem. Alternatif belediyeciliği inşa etmemiz gerek. Meselemiz sadece bir binayı ele geçirmek değil, bunun aracılığıyla değişim ve dönüşüme öncü olmak. Dayanışmayla yollarımızı yapabiliriz.”
 
Daha sonra Eşbaşkan Serhan Paydaş, hayata geçirdikleri ve geçirecekleri projelerle ilgili bilgi verdi. 
 
Ziyaret, sohbetin ardından son buldu.