Rezan’da seçim bürosu açılışı

  • 19:37 22 Şubat 2024
  • Siyaset
AMED - DEM Parti yerel seçimler kapsamında Rezan’da seçim bürosu açılışı gerçekleştirdi. 
 
Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Amed İl Örgütü, 31 Mart yerel seçimler kapsamında Rezan (Bağlar) ilçesinde seçim bürosu açılışını gerçekleştirdi. Açılışa Tevgera Jınen Azad (TJA), DEM Parti Amed Milletvekili Adalet Kaya, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Berdan Öztürk ile Amed Büyükşehir Belediye eşbaşkan adayları, siyasi parti temsilcileri, Barış Anneleri ve yurttaşlar katıldı.
 
‘Kurdistan’ın özgürlüğü Ortadoğu’nun özgürlüğü’
 
Açılış yapılmadan önce ilk olarak konuşan DTK Eş Başkanı Berdan Öztürk, “Buradan faşist vali ve emniyete sesleniyorum: Burada büro açılışı yapılıyor;  bu kadar polis, bu kadar otobüs neden burada? Bu bilinsin ki Bağlar Amed’dir, Amed Kurdistan’dır. Ayrıca her seçimde verdiğimiz cevabı yine vereceğiz seçim her zaman bizler için önemlidir. Halkın iradesini sandıkta ortaya çıkarıyor. Seçim bizim için amaç değil araçtır. Halkımıza layık olmaya çalışıyoruz. Ne olursa olsun bilinsin biz sistem partisi değiliz; sisteme karşı yüz yıldır Kürt ve Kürdistan halkı mücadele ediyor nedeni de özgür Kurdistan için. Bir diğeri de mücadelemizde kadınlar her daim öncülük etmiş Kobanê de Arin Mirkan unutulmasın. Kürt halk önderi 25 yıldır tecrittedir unutulmasın. Kurdistan halkının özgürlüğü Ortadoğu’nun özgürlüğüdür” dedi. 
 
‘Biz Bağlar’dan eminiz’
 
Ardından konuşan Rezan Belediyesi Eşbaşkan adayı Leyla Ayaz,  konuşmasına 80 gündür adalet nöbeti tutan anneleri selamlayarak başladı. Leyla, “Seçim dönemine girdik iki dönemdir Kurdistan’da kayyım sistemi var. Kiminle görüşüp kiminle konuşuyorsak herkes bu durumdan şikayetçidir. Biz Bağlar’dan da Amed’den de eminiz. DEM hepimizin demidir” sözlerine yer verdi. 
 
‘Çalışmalara katılmalı’
 
Son olarak konuşan Amed Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan adayı Doğan Hatun da, “Partimizin adının korkusundan Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü binasının ismininin kısaltılmışını değiştirdiler. Korkmaya devam etsinler. Geliyoruz. Kayyımlara hakettiklerini irademiz ile cevap vereceğiz. Çıkarlarımız için belediyeyi istemiyoruz. Bu halk için buradayız. Dört tarafımız abluka altında olmasına rağmen halkımız burada bizimle. Buradan tüm halkımıza çağrımızdır: Herkes bulunduğu kentte bir belediye başkan adayı gibi seçim çalışması yürütmelidir. Çalışmalara katılmalıdır " diyerek yurttaşları seçim çalışmalarına katılmaya çağırdı.
 
Açılış, yapılan konuşmaların ardından Adalet Nöbeti tutan anneler ve gençlerin kurdeleyi kesmesiyle gerçekleşti.