Wan’da kadınlara hukuki destek için işbirliği sözleşmesi

  • 23:18 20 Eylül 2024
  • Güncel
WAN - Wan Büyükşehir Belediyesi ile Wan Barosu arasında yapılan sözleşme ile şiddet mağduru kadınlara  hukuki destek amacıyla işbirliği sözleşmesi imzalandı.
 
Wan Büyükşehir Belediyesi ile Wan Barosu, şiddete maruz kalan kadınlara yönelik dayanışma ve hukuki destek sağlamak amacıyla bir işbirliği sözleşmesi imzaladı. Büyükşehir Belediyesi'nde düzenlenen imza törenine, Büyükşehir Belediye Eşbaşkanları Neslihan Şedal ve Abdullah Zeydan, Wan Barosu Başkanı Sinan Özaraz ve yönetim kurulu üyeleri, Wan Barosu Kadın Hakları Merkezi, Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) Wan Şubesi temsilcileri ve belediye meclis üyeleri katıldı.
 
‘Kooperatifler kuracağız’
 
İmza töreninde konuşan Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Neslihan Şedal, belediye olarak kadınlara yönelik birçok projeyi hayata geçirdiklerini ve kadınları üretime teşvik ettiklerini vurguladı. Kadınlar için başlattıkları JINKART uygulamasına dikkat çeken Neslihan, kentteki kadınların yaşadığı sorunların farkında olduklarını belirtti. Neslihan, "Büyükşehir Belediyesi olarak kadınlara sosyal yardımlar sunuyoruz ve kadınları üretime dahil etmek amacıyla kooperatifler kuruyoruz. Wan Barosu ile imzaladığımız bu sözleşme ile şiddet mağduru kadınlara maddi ve manevi destek vereceğiz" dedi.
 
Kadın Yaşam Evleri kurulacak 
 
Neslihan, şiddete maruz bırakılan kadınların güvenle barınabilecekleri Kadın Yaşam Evleri kurma projeleri olduğunu da açıkladı. Büyükşehir Belediyesi'ne sığınma talebiyle gelen birçok kadının olduğunu belirten Neslihan, "Kadın Yaşam Evleri'nde kadınların tüm ihtiyaçları karşılanacak ve bu evlerde kalan kadınlara kooperatifler aracılığıyla iş imkânı sağlayacağız" sözlerini kullandı. 
 
‘Sözleşmenin parçası olmaktan mutluluk duyuyoruz’
 
Wan Barosu Başkanı Sinan Özaraz ise belediye ile yapılan bu sözleşmenin kadınlara maddi destek sağlayacağını belirterek, bu işbirliğinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Sinan, "Wan Barosu Kadın Hakları Merkezi ve yönetim kurulumuz olarak bu sözleşmenin bir parçası olmaktan mutluluk duyuyoruz. Belediyemizden en büyük beklentimiz bir Kadın Yaşam Evi kurmasıydı. Bu proje hayata geçtiğinde birçok kadın mağduriyetten kurtulacaktır. Sözleşme kadınlar için hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.
 
Hukuki destek ve eğitim sağlanacak
 
İmzalanan sözleşme kapsamında, kadınlara hukuki desteğin yanı sıra, talepte bulunan kadınlara temel hukuk eğitimi de verilecek. İlk etapta, belediyede çalışan kadınlar ve belediye meclis üyeleri için hukuk eğitimleri düzenlenecek. Ayrıca, kurulacak Kadın Yaşam Evlerinde kalan kadınlar hukuki yardım alabilecek ve hakları konusunda bilinçlendirme faaliyetleri yürütülecek.
 
Yapılan konuşmaların ardından sözleşme, Neslihan ve Abdullah ile Sinan tarafından imzalandı.