’33 düş yolcusunun hesabını soracağız’

  • 21:19 20 Eylül 2024
  • Güncel
İSTANBUL- Suruç Aileleri İnisiyatifi,  33 düş yolcusunun hesabını soracaklarını belirterek “Düşlerini gerçekleştirinceye kadar adalet mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz ”dedi.
 
Suruç Aileleri İnisiyatifi, Riha’nın Pirsûs (Suruç) ilçesinde bulunan Amara Kültür Merkezi’nde DAİŞ’in bombalı saldırısında katledilen 33 sosyalist genci, 110’uncu ayında Kadıköy'de bulunan Halitağa Caddesi’nde andı. Katliamda yaşamını yitirenlerin fotoğraflarının taşındığı anmada, "Kalplerimiz adalet için atsın" pankartı açılarak, “Suruç’u unutma, unutturma”, “Suruç için adalet herkes için adalet” sloganları atıldı. Anmaya, katledilenlerin yakınları ile katliamdan yaralı kurtulanların ile çok sayıda hak savunucusu katıldı.
 
‘Devletin gözü önünde oldu’
 
Basın açıklamasını Sosyalist Gençlik Dernekler Federasyonu (SGDF) Merkez Yürütme Kurulu (MYK)  üyesi Adnan Özcan okudu. Açıklamada, Suruç Katliamının devletin gözü önünde gerçekleştiğini belirtildi. Patlamadan önce emniyete verilen bilginin dikkate alınmadığı söylenilen açıklamada, “Bu katliam devletin gözleri önünde gerçekleşti. Patlamadan önce emniyet birimlerine verilen canlı bomba istihbaratı dikkate alınmadı. Bu ihmalden dolayı sadece 3 polis cezalandırıldı. Bombayı patlatan katille ilişkili olanlardan Yakup Şahin dışında kimse cezalandırılmadı. 9 yıldır devam eden mahkeme sürecinde sunduğumuz deliller görmezden gelindi.  Bütün bu yaşananlara inat biz Suruç için adalet demeye devam edecek ve 33 düş yolcumuzu ve onların düşlerini anlatmaya devam edeceğiz. Onlar bu ülke tarihinin en karanlık katliamıyla katledildiler” denildi.
 
‘Düşlerini gerçekleştirene kadar mücadeleden vazgeçmeyeceğiz’
 
Açıklamanın ardından katliamda yaşamını yitirenler arasında bulunan  Büşra Mete, Cemil Yıldız ve Cebrail Günebakan’ın yaşam öykülerine değinilerek, “Onlar bu ülke tarihinin en karanlık katliamıyla katledildiler. Ancak yaşamları önümüzü aydınlatmaya devam ediyor. Düşlerini gerçekleştirinceye kadar adalet mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz” ifadeleri kullanıldı. 
 
Açıklama, oturma eyleminin ardından sona erdi.