Barış Anneleri: Savaşa hayır, barışa hazırız

  • 14:11 17 Ekim 2024
  • Güncel
 
ŞIRNEX - Barış Annelerinin başlatmış oldukları “Savaşa hayır, barış hemen şimdi” eylemi, yaptıkları açıklama ile son buldu. Açıklamada konuşan Barış Annesi Emine Eren, “Savaş durana kadar biz Barış Anneleri olarak, canlı kalkan olmaya devam edeceğiz. Barışa hazırız, biz savaş istemiyoruz” dedi.
 
Barış Anneleri Meclisi üyeleri, Şirnex’in Silopiya (Silopi) ilçesine bağlı Tilqebîn (Başverimli) Beldesi'nde “Savaşa hayır, barış hemen şimdi” talebiyle başlattığı 3 günlük nöbet eylemini, basın açıklamasıyla sonlandırdı. Açıklamaya Amed, Wan, Êlîh, Mêrdîn, Colemêrg, Riha, Sêrt, İzmir ve Mersin’den gelen çok sayıda Barış Annesi, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) milletvekilleri Newroz Uysal, Zeynep Oduncu, Sebahat Erdoğan Sarıtaş, Ferit Şenyaşar ve Zeki İrmez, Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneği (MEBYA-DER), Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma ve Dayanışma Dernekleri Federasyonu (TUHAD-FEDile çok sayıda kişi katıldı.
 
Barış Annelerinin talebi
 
DEM Şirnex Milletvekili Newroz Uysal, Barış Annelerinin 3 gündür barış taleplerini dile getirmek için Tilqebîn’de olduklarını söyleyerek, “Annelerin talebi, Kürdistan’da devam eden savaş durumu ve barış için adımlar atılması yönündeydi. Anneler, her zaman olduğu gibi son 3 gündür barış için, savaşın sona ermesi için duruşlarını sergilediler. Meclisten tutalım, alanlarda, Gemlik eylemlerinde, Özgürlük eyleminde, bugün de burada Barış Anneleri çözüm yolunu göstermek istediler” dedi.
 
‘Annelerin talebi Sayın Öcalan’ın talebidir’
 
“Annelerin barış talebi tüm Kürt halkının barış talebidir” diyen Newroz, “İmralı’da direnen Sayın Abdullah Öcalan’ın barış talebidir. Anneler, 3 gündür her türlü zorluğa karşı nöbetlerini sürdürdüler. Bugün burada açıklama yaparak nöbetlerini sonlandırmak istediler. Ortadoğu’da yaşanan savaş durumu, Bakûr’da yaşanan baskılar ve Kürt sorununa yaklaşım her anlamda ciddiyet, doğru bir yaklaşım ve somut adımlar gerektiriyor. Anneler burada barış yaklaşımlarını sergilediler” diye konuştu.
 
‘Barışa hazırız’
 
Ardından söz alan Mersin Barış Anneleri İnisiyatifi Sözcüsü Emine Eren, barış talebi için nöbete katılan annelere teşekkür ederek, “Tüm Barış Anneleri adına Barzani’ye sesleniyorum; Savaşın durması için buradayız. Kürtlerin kanından ellerini çeksinler. Biz kardeşiz. Bizler akşam yemeğiysek, onlar kahvaltı olurlar. Savaş durana kadar bizler Barış Anneleri olarak canlı kalkan olmaya devam edeceğiz. Barışa hazırız, biz savaş istemiyoruz” ifadelerini kullandı.
 
Açıklama, “Biji berxwedana dayika” sloganı ve alkışlarla son buldu.