‘Çocuklar için mücadelemizi büyüteceğiz’

  • 15:26 7 Eylül 2024
  • Güncel
 
 
HATAY - Kadınlar Birlikte Güçlü Platformu, kayıp Narin Güran’ın akıbetini sorgularken, Antakya’da bir çocuğa tacizde bulunan failin serbest bırakılmasına tepki gösterdi. Kadınlar, "Çocukların güvende olacağı bir yaşamı kurmak için mücadelemizi büyüteceğiz" dedi.
 
Hatay Kadınlar Birlikte Güçlü Platformu, çocuklara yönelik suçlara dikkat çekmek amacıyla Antakya ilçesinde, Akdeniz ışıklarında basın açıklaması yaptı. “Çocukların yaşamını karartan politikalara dur diyoruz. Narin’e ne oldu?” yazılı pankart açan platform üyeleri, “Çocuk istismarı insanlık suçudur” ve “Çocuk istismarı ve tacizine sessiz kalmadık, kalmayacağız” yazılı dövizler taşıdı. Kadınlar, Amed’de 21 Ağustos’tan beri kayıp olan 8 yaşındaki Narin Güran’a ve Antakya’da sistematik cinsel tacize uğrayan çocuğa dikkat çekti.
 
Platform adına basın metnini Sezen Ezer okudu. Çocukların güvende olmadığını vurgulayan Sezen, kayıp çocuk Narin ile ilgili gelişmeleri hatırlattı ve, “Narin Güran hala bulunamadı. Narin’e ne oldu, soruyoruz” dedi.
 
Cezasızlık suçları artırdı
 
AKP-MHP iktidarında, çocuklara karşı cinsel suç işleyen faillerin affedildiğini belirten Sezen, cezasızlığın, bu suçları arttırdığını ve çocukların hayatlarını kararttığını söyledi.
 
Antakya ilçesinde, 3 yıldır akrabası tarafından cinsel tacize uğrayan çocuğun yaşadıklarına da değinen Sezen, “Çocuk, yaşadıklarını ailesine anlattıktan sonra fail Mustafa Şenol gözaltına alındı. Savcının tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen Mustafa Şenol, Sulh Ceza Mahkemesi tarafından tutuklanma talebi reddedilerek serbest bırakıldı. Oysa sadece çocuğun beyanı esas alınarak sürecin yürütülmesi gerekirken, somut delillerle de desteklenmiş olmasına rağmen Mustafa Şenol neden serbest bırakıldı?” diye sordu. 
 
‘Mücadeleyi büyütmeye devam edeceğiz’
 
Sezen, “Failleri cezasızlıkla koruyan, istismarcıları aklayan, kadınları ve çocukları güvensizliğe iten politikalara karşı çıkıyoruz. Narin’e ne olduğunu ve neyin üzerinin örtüldüğünü soruyoruz. Her yerde aile vurgusu yapılırken ve aile politikaları öncelenirken, neden çocuğun üstün yararını gözeten bir politika uygulanmıyor? Hatay Kadınlar Birlikte Güçlü olarak bu soruların takipçisi olacağız. Bir çocuğun daha kaybolmaması için, çocukların güvende olacağı bir yaşamı kurmak adına mücadelemizi büyütmeye devam edeceğiz” dedi.