AKP’li vekil kadını hedef aldı

  • 14:35 23 Temmuz 2024
  • Siyaset
 
ANKARA - Hayvanların katledilmesini düzenleyen teklifin komisyon görüşmelerinde AKP'li Konya Milletvekili Mehmet Baykan, söz konusu teklif için kendisni arayan kadını susturmaya çalışarak hedef aldı. 
 
Hayvanları Koruma Kanunu’nda değişiklik öngören ve hayvanların katledilmesini düzenleyen teklifin komisyon görüşmelerinde AKP'li Konya Milletvekili Mehmet Baykan'ın anısı tepki çekti.
 
Cumartesi gecesi saat 01.30'da telefonunun gizli numaradan arandığını anlatan AKP’li vekil, bir kadının kendisine "Hangi partidensiniz?" diye sorduğunu belirtti. Mehmet, “'Ne için sordunuz?' dedim, 'Sokak hayvanlarının uyutulmasıyla ilgili' filan derken dedim ki, 'Bakın, hanımefendi, sokak hayvanlarının uyutulmasıyla ilgili komisyonda kanunla ilgili görevdeyim. Bununla ilgili çalışmalar yapılıyor ama görüyorum ki siz gece saat bir buçukta beni arıyorsanız sizin gibilerin uyutulmasıyla ilgili bir çözüm bulmamız gerekecek bizim' dedim" ifadelerini kullandı.
 
DEM Parti İstanbul Milletvekili Çiçek Otlu, "İşte, buraya da geleceğiz zaten. Hani 'Önce insan'dı?" diyerek AKP’li vekile tepki gösterdi.
 
AKP’li vekil, yanlış anlaşıldığını söyleyerek, "Hanımefendi, ben uyumaktan bahsediyorum. Gece saat bir buçukta uyuyamıyorsanız size bir çözüm bulmak gerektiğini söyledim" iddiasında bulundu. 
 
DEM Parti milletvekili: Kadınların uyutulmasına mı geçtik
 
DEM Parti Mersin Milletvekili Perihan Koca ise, "Hayvanların öldürülmesinden, uyutulmasından kadınların uyutulmasına mı geçtik şimdi?" diye sordu.