Curnê Reş’in mahallelerinde DEM Partililere yoğun ilgi

  • 15:35 23 Mayıs 2024
  • Siyaset
 
RIHA- AKP’lilerin oy sandıklarını yakmalarından dolayı yenileme kararı verilen Curnê Reş’te seçim çalışmalarını mahallelerde sürdüren DEM Partililer, kapı kapı gezerek yurttaşlarla bir araya gelmeye devam ediyor. 
 
Riha’nın (Urfa) Curnê Reş ilçesinde 2 Haziran’ da yenilenecek seçim çalışmaları soluksuz devam ediyor. Seçime sayılı günler kala kapı kapı gezen Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) belediye eşbaşkan adayları, çalışmalarını 3 koldan sürdürdü. DEM Partili heyet ile Wan milletvekilleri Zülküf Uçar ve Sinan Çiftyürek’in de katılımıyla Hoşîn (Uluyazı), Goktepe (Göktepe), Qûlaplî (Kulaplı) köyleri yanı sıra merkez mahallelerinde de seçim çalışmaları yürütüldü.
 
Mahallelerde kapı kapı gezen DEM Partiliilere yurttaşlar yoğun ilgi gösterdi. 
 
Ne olmuştu?
 
31 Mart'ta belediye yönetimini DEM Parti belediye eşbaşkan adayları Serhan Paydaş ve Garip Yeşil 521 oy farkı ile kazanmıştı. Seçim akşamı Gençlik Merkezi'nde bulunan 1119 ve 1120 Nolu sandıklara ait oy pusulaları, AKP adayı Ali Aslan Bayık’ın yeğeni Mustafa Bayık’ın da aralarında olduğu 50 kişilik bir grup tarafından yakılmıştı. AKP'lilerin itirazını değerlendiren Yüksek Seçim Kurulu, 2 Haziran'da seçimlerin yenilenmesi yönünde karar vermişti.