Bahar’ı katleden failin duruşması ertelendi

  • 13:29 19 Eylül 2024
  • Hukuk
 
DÎLOK - Bahar Karabağ’ı katleden Eyüp Turan Karabağ’ın tutuklu yargılandığı davanın ilk duruşması görüldü.
 
Dîlok’un (Antep) Mezmaxor (Şahinbey) ilçesinde 18 Ocak’ta evli olduğu Bahar Karabağ’ı (31) katleden Eyüp Turan Karabağ (34) hakkında açılan davanın ilk duruşması Antep 11’inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Bahar’ın ailesi ile çok sayıda avukatın hazır bulunduğu duruşmaya, Osmaniye T Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutuklu olan fail, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlandı. Kimlik tespitiyle başlayan duruşmada davaya müdahil olmak isteyen kurumların talebi kabul edildi. 
 
Fail Eyüp Turan Karabağ, olayın “kazara” olduğunu iddia ederek, tahliyesini talep etti. Failin avukatları da aynı yönlü savunma yaptı.
 
Bahar’ın aile avukatları, Diyarbakır Adli Tıp Kurumu'ndan (ATK) alınan rapora işaret ederek, failin Bahar’ı katletmeden önce işkence uyguladığını vurguladı. 
 
Buna karşı failin avukatları ise savunma için ek süre talebinde bulundu. Avukatların talebini kabul eden mahkeme, duruşmayı 8 Kasım’a erteledi. 
 
Ne olmuştu?
 
Dîlok’un Mezmaxor ilçesine bağlı Karataş Mahallesi’nde yaşayan Bahar Karabağ (31), 18 Ocak’ta evli olduğu erkek Eyüp Turan Karabağ  (34) tarafından ateşli silahla katledildi. Görgü tanıklarının bildirmesi üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri, Bahar’ın hayatını kaybettiğini belirledi. Fail olayın “kaza” sonucu yaşandığını iddia etse de ifadesi alındıktan sonra tutuklanarak Osmaniye T Tipi Kapalı Cezaevi’ne gönderildi. Diyarbakır Adli Tıp Kurumu'nda, Bahar’ın vücudunun pek çok noktasında işkence izleri tespit edildi.  Antep Cumhuriyet Başsavcılığı “nitelikli öldürme” suçundan fail hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talebiyle iddianame hazırladı. İddianame Antep 11’nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.