İzmir’de “Açlığa ve sefalete hayır” şiarıyla bölge mitingi yapıldı

  • 18:57 25 Mayıs 2024
  • Güncel
İZMİR -  İzmir’de Emekli-Sen’in çağrısıyla “Açlığa ve sefalete hayır” şiarıyla Ege Bölge mitingi düzenlendi. Emekliler mitingde mücadele etmeye devam edeceklerini vurguladı.
 
Tüm Emekliler Sendikası (Emekli Sen), Ege Bölgesi şube ve temsilcilikleri, “Açlığa ve sefalete hayır” şiarıyla İzmir Cumhuriyet Meydanında bölge mitingi gerçekleştirdi. Mitinge çok sayıda siyasi parti, sivil toplum örgütü ve emekli katıldı. Gündoğdu Meydanı’nda bir araya gelerek, Cumhuriyet Meydanı’ndaki miting alanına yürüyen kitle sık sık “Zam zulüm işkence işte AKP”, “Faşizme karşı omuz omuza” ve “Çetelere değil emekliye bütçe” sloganlarını attı. 
 
‘Vicdansız bir iktidarla karşı karşıyayız’
 
Ortak açıklamayı sendikanın Seferihisar Şube Başkanı Emire Özkoç ve Genel Sekreter Ali Fırat Temel yaptı. On milyon insanın açlık sınırının yarısı kadar bile maaş alamadığının ifade edildiği açıklamada, "Vicdansız bir iktidarla karşı karşıyayız. Yaklaşık 2,5 milyon memur emeklisi, daha bir yıl önce emekli olduğunda maaşının yüzde 75’ni alırken, iktidar yasaların arkasından dolaşarak emekli memurları devre dışı bıraktı. Şimdi memur emeklileri çalışırken aldığı maaşının yüzde 50’sini dahi alamıyor. Emeklilikte yaşa takılan (EYT) arkadaşlarımızın bir bölümü güya emekli edildi. Onlarda en dipten maaş alıyor. İşe bir gün sonra giren, bir gün önce girenden 17 yıl sonra emekli oluyor. Bu nasıl adalettir? Her statüde emeklisini mağdur etmekte sınır tanımayan bir iktidarla karşı karşıyayız” denildi. 
 
Emekliler mücadeleye devam edecek 
 
Emeklilerin mücadelesinin devam edeceğinin vurgulandığı  açıklamada, “Emekliler hem ekonomik mücadelelerini sürdürecekler, hem de bu ülkenin olması gereken laik, demokratik, insan haklarını saygılı ve sosyal bir hukuk devlet olması için mücadele edeceklerdir. Ekolojik yaşamı her koşulda savunacaklardır. Biz çocuklarımıza ve torunlarımıza karşı, gençlerimize karşı, daha yaşanabilir bir ülke sorumluluğumuzla hareket etmeyi borç biliriz” ifadeleri yer aldı. 
 
Miting canlı müzik eşliğinde çekilen halaylarla ve sloganlarla son buldu.