Emine Şenyaşar’a bakanlığın kapısı 112 gündür kapalı

  • 18:21 25 Mayıs 2024
  • Güncel
ANKARA - Emine Şenyaşar, 112’nci kez “Ülkeyi yönetenler annelerin çığlığına yenilecek” döviziyle Adalet Bakanlığı’nın kapısında nöbet tuttu. 
 
Riha’nın Pîrsûs (Suruç) ilçesinde 14 Haziran 2018’de AKP eski milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu katledilen Emine Şenyaşar’ın Riha’dan Ankara Adalet Bakanlığı önüne taşıdığı Adalet Nöbeti 1120’nci gününde, saldırıdan sağ kurtulan oğlu Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Riha Milletvekili Ferit Şenyaşar ile devam etti. 
 
Bakanlık önüne gelen Emine Şenyaşar, “112 gündür Adalet Bakanlığı kapısı kapalı. Adalet içeride can çekişiyor” yazılı döviz taşırken, Ferit Şenyaşar Cumartesi Anneleri’nin 1000’inci gün dolayısıyla “Benim annem Cumartesi benim annem Emine Şenyaşar” yazılı döviz taşıdı. 
 
Ayrıca “Bir anne 6 yıldır nerede adalet, nerede devlet diye haykırıyor. Ülkeyi yönetenler annelerin çığlığına yenilecek. Herkes için adalet” yazılı bir dövizi de yanında getiren Emine ve Ferit’e polisler bakanlığın ziyaretçi kapısının önünde nöbetlerini tutmalarına engel oldu.
Polisin engelleme girişimine direnen Şenyaşar ailesi kapının önünde nöbetini tutmaya devam etti. 
 
Nöbetinin ardından Emine, Ferit ile ,Meclis’e geçti. 
 
Sevinç Çakır’ın eylemi 33’üncü gününe girdi
 
Emine’den etkilenerek 15 Temmuz 2016’da yaşanan darbe girişimi sonrasında tutuklanan oğlu için Adalet Bakanlığı önüne gelen Sevinç Çakır da oturma eylemini 33’üncü gününde sürdürdü.