Kalemoğlu’ndan seslendiler: Orman madenden daha değerlidir

  • 20:44 20 Mayıs 2024
  • Ekoloji
MANİSA - Manisa’da Çevre Dernekleri Gördes İlçesinin Kalemoğlu Köyündeki orman katliamına dur demek için köylüler ile birlikte basın açıklaması gerçekleştirdi.
 
Manisa’da Çevre Dernekleri Gördes İlçesinin Kalemoğlu Köyü’ndeki orman katliamına dur demek için köylüler ile birlikte basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamaya Kalemoğlu köylüleri, Manisa Çevre Derneği Platformu ve Ege Çevre ve Kültür Platformu’nun (EGEÇEP) yanı sıra çok sayıda çevre dernekleri ve yurttaş katıldı. Açıklamada "Son ormanımız Kocamurt'u vermeyeceğiz" pankartı açılırken sık sık “Ormanlar halkındır halkın kalacak” ve “Madene inat yaşasın hayat” sloganları atıldı. Basın metnini kitle adına Akhisar Çevre Derneği Başkanı Erdan Boşnak okudu.
 
‘Ormanlarımıza sahip çıkamıyoruz’
 
Erdan, ormanların korunmasının önemini vurgulayarak ormanların madenlerden daha değerli olduğunu belirtti. Erdan, "Ormanlarımıza sahip çıkamıyoruz. Her tarafta maden arama amacıyla ormanlarımız kesiliyor. Burası Kalemoğlu Mahallesi'nin yaşam alanı, bir parçası. Kalemoğlu Mahallesi ve orman, bölgenin birbirinden ayrılmaz iki parçası. Ormana dokunmak Kalemoğlu Mahallesi'nin canına dokunmaktır” dedi.
 
‘Maden çalışması başlarsa hayat biter’
 
Bölge halkının ve doğanın korunmasının önemine dikkat çeken Erdan, şirketlerin, bölgede yaşayan insanlara bilgi vermeden çalışmalara başlamasının kabul edilemez olduğunu ifade etti. Erdan, “Burada maden çalışması başlarsa mahallede hayat biter. Kalemoğlu Mahallesi, kadını erkeği yaşlısı çocuğu, olay karşısında bir duruş sergiledi. Ormandan doğadan ve burada yaşıyor olmaktan kaynaklanan haklarından dolayı” diye belirtti.
 
‘Kalemoğlu ormanının yok edilmemesi için mücadele vereceğiz’
 
Erdan mücadelenin önemini vurgulayarak şu ifadelere yer verdi: “Biz Manisa ve İzmir bölgesi Çevre Dernekleri, Çevre Gönüllüleri olarak Kalemoğlu ormanının yok edilmemesi için mücadele vereceğiz. Kalemoğlu Mahallesi'nin yanında olacağız. Kalemoğlu ormanının yok edilmemesi için elimizden geleni yapacağız”
 
Açıklama sloganlarla sona erdi.