Greta Thunberg gözaltına alındı

  • 13:44 4 Eylül 2024
  • Dünya
 
HABER MERKEZİ – İklim aktivisti Greta Thunberg, Kopenhag Üniversitesi'nde düzenlenen İsrail-Filistin savaşını protesto eylemi sırasında gözaltına alındı.
 
İklim aktivisti Greta Thunberg, Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da, İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarını protesto eden bir eylemde gözaltına alındı. Eylemin yapıldığı Kopenhag Üniversitesi binasının girişini kapatan kişilerin gözaltına alındığını belirten polis sözcüsü, "İşgale Karşı Öğrenciler" adıyla hareket eden grubun sözcüsünün, Greta’nın da gözaltına alınanlar arasında olduğunu ifade etti.
 
Binaya giren polislerin görüntülerini paylaştı 
 
Ekstra Bladet haber kuruluşu tarafından yayınlanan bir fotoğrafta, Greta’nın gözaltına alınırken kefiye şalı taktığı görülüyor. Öte yandan, Greta protesto sırasında binaya giren çevik kuvvet polislerinin görüntülerini Instagram hesabında paylaştı.
 
Akademik boykot 
 
Öğrenciler, protestoya ilişkin Instagram’da yaptıkları açıklamada, “Filistin’deki durum daha da kötüleşirken, Kopenhag Üniversitesi İsrail’deki akademik kurumlarla işbirliğini sürdürüyor” dedi. Ayrıca, akademik boykot talebiyle üniversitenin yönetim binasını işgal ettiklerini duyurdular.
 
Birçok ülkede tepkiler devam ediyor 
 
Öğrenciler, geçtiğimiz bahar aylarından bu yana ABD ve Avrupa’daki üniversitelerde kamplar kurarak İsrail'in işgaline tepkilerini dile getiriyor.