'Kürt sorununun çözümü emek mücadelesini güçlendirir'

  • 11:52 1 Mayıs 2025
  • Güncel
          
 
İSTANBUL – DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, Kadıköy’de 1 Mayıs kortejinde yaptığı konuşmada, Kürt sorununun çözümünün barış ortamını ve emek mücadelesini güçlendireceğini vurguladı. Tülay Hatimoğulları, “Barış demekten asla vazgeçmeyelim” diyerek, iş cinayetlerinin son bulması ve demokratik toplumun inşası için adımlar atılması çağrısında bulundu.
 
Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, Kadıköy’de 1 Mayıs kortejinde açıklama yaptı.
 
Türkiye’de derin bir ekonomik kriz ve yoksulluk yaşandığını belirten Tülay Hatimoğulları, AKP iktidarı döneminde 35 binden fazla insanın iş cinayetlerinde hayatını kaybettiğini dile getirdi. Tülay Hatimoğulları, “Bizler çalışma hayatının iyileştirilmesini buradan talep ediyoruz. İş güvenliği sağlanmalı, işçi cinayetleri son bulmalı” dedi.
 
‘Mücadeleyi daha güçlü zeminlerde yürütebiliriz’
 
Konuşmasının devamında Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın “Barış ve Demokratik Toplum” çağrısına değinen Tülay Hatimoğulları, şöyle konuştu: “Sayın Abdullah Öcalan’ın tam da bu dönemde yaptığı ‘Barış ve Demokratik Toplum’ çağrısı budur işte. Biz demokratik toplumu örgütleyebilirsek, Kürt sorununun demokratik ve barışçıl çözümünü başarabilirsek, emek mücadelesinin de önü açılacaktır. Bu kapitalist sisteme, bu otoriter rejime karşı bizler hem emek mücadelesini hem de hak, hukuk ve adalet mücadelesini daha güçlü zeminlerde yürütebiliriz.
 
Kürt sorununun çözümü için adımlar atılmalı. Tüm emekçi kardeşlerime sesleniyorum, Kürt sorununun çözümüne verilecek katkı; bilinmelidir ki ücretimize de artış olacaktır, aşımıza da artış olacaktır. O yüzden barış demekten asla vazgeçmeyelim. Hep birlikte örgütlü mücadelemizi yürütelim.”
 
‘Adımlar ivedilikle atılmalı’
 
Abdullah Öcalan’ın yaptığı çağrı sonrası gereken adımların atılması gerektiğini vurgulayan Tülay Hatimoğulları, şu ifadeleri kullandı: “Gerekli yasal ve hukuki düzenlemeler yapılmalı. Siyasal, parlamento ve hukuki zeminler güçlendirilmeli. Bu sürecin yaşam bulabilmesi için hayati önemde bulunan Sayın Öcalan üzerindeki tecrit kalkmalı. İstediği kişilerle görüşebilmeli, özgür çalışma koşulları oluşturulmalı. Sürecin enfekte olmaması için gereken bu adımların ivedilikle atılması gerekiyor.”