13 Haziran’daki mitinge çağrı: İrademize sahip çıkalım

  • 09:09 11 Haziran 2024
  • Güncel
 
WAN - Colemêrg Belediyesi’ne kayyım atanmasını protesto etmek amacıyla 13 Haziran günü yapılacak olan mitinge çağrıda bulunan siyasetçiler “Bütün halkımızı iradesine sahip çıkmaya bekliyoruz” dedi.
 
Colemêrg Belediye Eşbaşkanı Mehmet Sıdık Akış’ın görevden alınarak yerine kayyım atanmasına yönelik protestolar sürüyor. Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) 13 Haziran’da Colemêrg’de “Kayyıma Geçit Yok” şiarıyla miting gerçekleştirecek. Mitinge çağrı için çalışmalar devam ederken, siyasetçiler Colemêrg mitingine katılım çağrısı yaptı.
 
‘Bizi yok sayanlara karşı duralım’
 
Halkın iradesini savunmak için Colemêrg mitinginde bir araya gelineceğini belirten DEM Parti Rêya Armûşê (İpekyolu) İlçe Eşbaşkanı Nurhayat Polat, “Hakkâri’de gerçekleşecek mitingimizde bütün halkımızı aramızda görmek istiyoruz. Tüm halkımızı, demokratik kitle örgütlerini, sendikaları, emek ve meslek örgütlerini mitinge davet ediyoruz. Halkımızın, Kürt halkının iradesini savunmak adına, bizi yok sayanlara karşı durmak adına sizleri de yanımızda görmek istiyoruz” dedi.
 
‘Kürt Halkı’nın iradesi yok sayılmaktadır’
 
Colemêrg halkının iradesinin gasp edildiğini ifade eden Tevgera Jinên Azad (TJA) aktivisti Gülistan Bozkurt da kayyıma karşı 13 Haziran’da bir araya geleceklerini kaydederek, “Tüm halkımızı iradesine sahip çıkmak için davet ediyoruz. Kayyumları sadece bir alanı, bir belediyeyi işgal olarak algılamamız gerekiyor. Burada Kürt halkının iradesi yok sayılmaktadır, Kürtlerin varlığı inkâr edilmektedir. Biz yüzyıllardır mücadele ederek var olduğumuzu gösterdik. Yeniden alanlarda olacağız. Var olduğumuzu yine göstereceğiz, mücadelemizi asla bırakmayacağız; belediyelerimizi, halkımızın iradesini asla başkalarının eline bırakmayacağız. Tüm halkımızı iradesine sahip çıkmaya davet ediyorum” çağrısında bulundu.
 
‘Kayyuma geçit vermiyoruz’
 
Kayyım politikalarıyla halkın iradesinin yok sayıldığını ve bu politikanın hukuki ya da yasal hiçbir dayanağı olmadığını söyleyen DEM Parti Tuşba Belediyesi Meclis Üyesi Serap Güvenç ise, “Kayyum zihniyetine ve kayyuma dur demek için13 Haziran günü Hakkari’de bir araya geliyoruz. Kayyuma dur diyoruz, geçit vermiyoruz” şeklinde konuştu.
 
Şax (Çatak) Belediyesi Meclis Üyesi Edibe Babur da kayyım politikalarının işgal anlamına geldiğine dikkat çekerek, “Buradan halkımıza sesleniyoruz; 13 Haziran’da Hakkâri Belediyesi’ne sahip çıkmak için herkesin birlikte ve güçlü bir şekilde mitingde yer almasını istiyoruz. Hep beraber kayyumları def edelim, kayyum talandır, barbarlıktır, zulümdür, kayyum Kurdistan’ı ve Kürt halkını tanımamaktır. Bu sebeple biz kayyumları tanımıyoruz. Hep beraber Hakkâri halkıyla birlikte el ele vererek kayyumu def edelim” diye konuştu.