Curnê Reş’te DEM Partili adaylardan esnaf ziyareti

  • 16:51 25 Mayıs 2024
  • Siyaset
 
RIHA - AKP’lilerin seçim sandıklarını yakmalarından kaynaklı seçim yenileme kararı alınan Curnê Reş’te DEM Parti ve beraberindeki heyet esnaf ziyaretinde bulundu. 
 
Riha’nın (Urfa) Curnê Reş (Hilvan) ilçesinde 2 Haziran’da yenilenecek seçim çalışmaları soluksuz devam ediyor. Seçime sayılı günler kala kapı kapı gezen Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), bugün çalışmalarını 3 koldan sürdürdü. Çalışmalara DEM Partili heyet ile Wan Milletvekili Sinan Çiftyürek, Riha Milletvekili Dilan Kunt Ayan ve Mêrdîn Belediye Eşbaşkanı Ahmet Türk’ün katılımıyla ilçe merkezi ve kırsal mahallelerde seçim çalışmaları yürütüldü. Belediye Eşbaşkan adayları Garip Yeşil ve Serhan Paydaş ise esnaf ziyaretlerinde bulundu. 
 
Curnê Reş’te seçim çalışmaları akşam saatlerinde ev ziyaretleriyle devam edecek. 
 
Ne olmuştu? 
 
31 Mart'ta Curnê Reş’te belediye yönetimini DEM Partili belediye eşbaşkan adayları Serhan Paydaş ve Garip Yeşil 521 oy farkı ile kazanmıştı. Seçim akşamı Gençlik Merkezi'nde bulunan 1119 ve 1120 Nolu sandıklara ait oy pusulaları, AKP adayı Ali Aslan Bayık’ın yeğeni Mustafa Bayık’ın da aralarında olduğu 50 kişilik bir grup tarafından yakılmıştı. AKP'lilerin itirazını değerlendiren Yüksek Seçim Kurulu, 2 Haziran'da seçimlerin yenilenmesi yönünde karar verdi.