İzmir’de ‘Özgürlüğe ses ver’ eylemi kapsamında okuma etkinliği

  • 12:38 25 Mayıs 2024
  • Güncel
 
İZMİR - İzmir’de TJA öncülüğünde “Özgürlüğe ses ver” eylemi kapsamında okuma etkinliği yapıldı.
 
İzmir’de Tevgera Jinên Azad (TJA) öncülüğünde “Özgürlüğe ses ver” eylemi kapsamında okuma etkinliği yapıldı. Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) İzmir il binasında gerçekleşen etkinliğe çok sayıda kadın ve yurttaş katıldı. Etkinliğin yapıldığı alana “Özgürlüğe ses ver okumaları” yazılı pankart ve TJA flamaları asıldı. Özgürlük mücadelesinde yaşamını yitirenler anısına bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan okuma etkinliğinde, "Özgür eş yaşam", "Demokratik ulusta özgür eş yaşam", "İnsan yaşamı, hakikat algısı gelişkin olanlar için tam bir mucizedir" başlıklarında yazılar okundu.
 
‘Tecrit tüm kadınlara, gençlere ve topluma sirayet etti’
 
Etkinlikten önce burada konuşan TJA aktivisti Emine İnan, PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecride ve tutsakların bu sebeple başlatmış oldukları eylemlere dikkat çekti. Emine, bu eylemler kapsamında okuma günlerinde buluşacaklarını dile getirirken, tecridin tüm kadınlara, gençlere ve topluma sirayet ettiğini vurguladı. Emine, PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın fikirlerinin topluma ulaşmaması için bu tecridin uygulandığının altını çizdi. Emine, “Çünkü Sayın Abdullah Öcalan bu sürecin yürütücüsüydü. Bu sürecin yürütücüleri ağır tecrit altında tutuluyor ki toplum kendini yürütemesin, demokratik inşayı hayata geçiremesin” diye konuştu.
 
TJA öncülüğünde her ilde okuma etkinlikleri gerçekleştireceklerini belirten Emine, okuma başlıklarını paylaştı ve yazılar okundu. 
 
Okuma etkinliği “Jin, jiyan, azadî” sloganıyla sona erdi.