DEM Parti Gençlik Meclis üyesine ‘erkek polis’ tehdidi

  • 15:38 23 Mayıs 2024
  • Güncel
 
İSTANBUL - Adli koğuşta tutulan ve çıplak aramaya maruz kalan DEM Parti Gençlik Meclis üyesi Senem Eriş ile görüşen avukatları, Senem’in çıplak aramaya maruz kaldığı sırada “erkek polis” çağırmakla tehdit edildiğini belirtti. Avukatlar can güvenliği olmadığı gerekçesiyle müvekillilerinin “ tekli hücre”ye geçmesi için cezaevi müdürlüğüne dilekçe verdiğini de paylaştı. 
 
Gençlik Örgütleri Mayıs ayında yaşamını yitiren İbrahim Kaypakkaya, Haki Karer, Ferhat Kurtay, Eşref Anyık, Mahmut Zengin ve Necmi Öner’i anmak için 18 Mayıs günü Kadıköy'de bulunan Süreyya Operası önünde eylem gerçekleştirdi. Eylemde 20 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında bulunan Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Meclis üyesi ve Genç Kadın Koordinasyon üyesi Senem Eriş, Gençliğin Devrimci Güçleri (Dev-Güç) üyesi Gürdağ Efe Tunç, Yeni Demokrat Gençlik (YDG) üyesi Volkan Atmaca ve Tahsin Aladağ, “polise mukavemet” iddiasıyla tutuklandı.  
 
Çıplak arama yapıldı
 
Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi’ne götürülen Senem, emniyet, adliye ve cezaevine götürüldüğü ana kadar ters kelepçeli bir şekilde tutuldu. Senemle görüşen avukatı Senem’in, hem cezaevine hem de koğuşa götürülürken çıplak aramaya maruz bırakıldığı ve cezaevi müdürünün de aralarında olduğu 15 gardiyan eşliğinde zorla adlilerin bulunduğu koğuşa götürüldüğünü aktarmıştı. 
 
‘Erkek polisle’ tehdit edildi
 
Senem ile bugün bir kez daha görüşen avukatları, Senem’in çıplak aramaya maruz kaldığı sırada gardiyanlar tarafından “erkek polis” çağırmakla tehdit edildiğini paylaştı. Adli tutuklularla beraber tutulan Senem’in can güvenliği olmadığı gerekçesiyle avukatları "tekli hücre"ye geçmesi için 2 gün önce cezaevi müdürlüğüne talepte bulundu.