Gözaltılara tepki: Geri adım atmayacağız

  • 17:40 15 Mayıs 2024
  • Güncel
İSTANBUL - DEM Parti İstanbul İl Örgütü, birçok kentte gerçekleşen gözaltılara dair  yaptığı basın açıklamasında, siyasetin gittikçe sertleştiği ancak demokratik siyasetin büyümesi için mücadelenin de büyüyeceğinin mesajı verildi.
 
Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) İstanbul İl Örgütü, birçok kentte gerçekleşen ev baskınları ile parti yöneticilerinin, eşbaşkanlarının, PM üyelerinin gözaltına alınmasına dair Şişhane Meydanı’nda basın açıklaması gerçekleştirdi.  Çok sayıda siyasi parti temsilcisinin katıldığı açıklamada “Eme serbıkevın u we e tek bıçın/ Mücadelemiz büyüyecek iktidar kaybedecek” pankartı açılırken sık sık “Direne direne kazanacağız” sloganı atıldı.
 
‘Geri adım atmayacağız’
 
Bu yapılan operasyonun Wan protestolarına katılan kişilere yönelik yapıldığını ifade eden DEM Parti İstanbul İl Eşbaşkanı Murat Kalmaz, Cumhurbaşkanın siyasetin dilini yumuşatacaklarına dair söylemleri dile getirdiği ama yapılanların siyaseti yumuşatmadığını belirtti. Murat, “Demokratik siyasetin önünü kapatmak için işçilerin, kadınların, demokratik güçlerin ve partimize yönelik operasyonlar gerçekleştiriyorlar. Devlet siyasetin dilini daha da sertleştirmek istiyor. Siyasi operasyonlar, gözaltılar, tutuklamalar şimdiye kadar bize geri adım attırmadı bundan sonrada attırmayacak. Biz işçilerin, kadınların, demokratik güçlerin, ezilen halkaların sesiyiz. Buradan hükümete çağrı yapıyoruz siyasi operasyonlara son verin bu ülke için yapacağınız şey budur. Kürt sorunun çözümü ve Türkiye’nin demokratikleşmesi için adım atın. Sayın Abdullah Öcalan üzerinde uygulanan tecridi kaldırın ve fiziki özgürlüğünü sağlayın, tutsakları serbest bırakın. Biz demokratik siyaseti her geçen gün büyüteceğiz” dedi.
 
‘DEM Parti’ye uğramayan demokrasi demokrasi değildir’
 
Devamında söz alan DEM Parti milletvekili Kezban Konukçu, “Bir taraftan yumuşama adımları atacağız diyorlar demokrasi adımları atacağız diyorlar ama ne hikmetse demokrasi bize hiç uğramıyor” diye belirtti. Kezban, “DEM Parti ve dostlarına uğramayan bir demokrasi gerçek bir demokrasi değildir. Bizler emekçilerin ve Kürt halkının ortak mücadele zeminini temsil ediyoruz. Gerçek eşitlik, adalet ve demokrasinin yolunu açmak için kararlı şekilde mücadele etmeye devam ediyoruz. Operasyon bahaneleri Wan’a kayyım atama girişimlerine karşı yapılan eylemler. Kendi hukuksuzluklarını gözden geçirmek yerine Kürt halkı ile dayanışan, antidemokratik uygulamaya karşı bir arada mücadele etme iradesini açığa çıkaran bize karşı operasyon girişiminde bulunuyorlar. Biz bunlara karşı mücadele zeminimizi güçlendirmekten başka şansımızın olmadığını biliyoruz. Bizi yalanları ile kandıramazlar. Bir arada durma irademizi devam ettireceğiz” ifadelerini kullandı.
 
‘Barışa sahip çıkmak için birleşeceğiz’
 
Açıklamada konuşan Emek Partisi (EMEP) İstanbul Milletvekili İskender Bayhan, şöyle konuştu: “İşçi cinayetleri davalarında adalet yok, sendikalar örgütlenme yetki davalarında adalet yok, basın özgürlüğü davalarında adalet yok, kadın cinayetleri davalarında adalet yok, anayasayı ne kadar çiğniyorsa o kadar özgürlükçü sivil anayasa nutku atıyor. Bu adaletsizlikler çoğaldıkça biz bunları daha çok duyacağız. Yapacağımız tek şey var o da hakkımızı almak, emeğimize, barışa sahip çıkma için birleşeceğiz işte o zaman gerçek adalet gelecek.”
 
‘Ne olursa olsun mücadelemizi sürdüreceğiz’
 
Emekçi Hareket Partisi (EHP) merkez komite üyesi Nehir Sevim ise şunları kaydetti: “Bir arada baskılara karşı yılmadık ve yılmayacağız. Mücadelemize devam edeceğiz. Bu ülkeye eşitlik, kardeşlik, demokrasi gelene kadar mücadele edeceğiz” sözlerini ifade etti. Son olara Türkiye İşçi Partisi (TİP) MYK üyesi Özgür Urfa’da “Bizler hep birlikte özgürlük ve adalet için mücadele etmeyi sürdüreceğiz. Van halkının iradesine sahip çıkmak değil Van halkının iradesini gasp etmek suçtur. Biz suçlularla mücadele etmeyi sürdüreceğiz. Bedeli ne olursa olsun eşitlik ve özgürlük için dost kurumlarla mücadelemizi sürdüreceğiz.”