Kadınlardan Mehmet Begit’e: Onurlu davran, istifa et!

  • 13:44 15 Mayıs 2024
  • Güncel
 
RIHA - Bêrecûk Belediyesi önünde yaptıkları açıklamada Mehmet Begit’in istifasını talep eden kadınlar, “Halkımızı, belediyecilik anlayışımızı hedef haline getirmiştir. Belediye başkanlarımızla üyelerimize rüşvet teklif edip onursuz tekliflerde bulunmuştur. Halkımız, partimizin demokratik, ekolojik kadın özgürlükçü politikasına oy vermiştir” dedi. 
 
Riha'nın Bêrecûk (Birecik) ilçesinde Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi'nden (DEM Parti) seçilen ancak 29 Nisan’da istifa eden Mehmet Begit'e dair tepkiler devam ediyor. DEM Parti, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Riha il ve ilçe kadın meclisleri, Tevgera Jinên Azad (TJA) aktivistleri, belediye binası önünde Mehmet Begit’in istifa etmesi talebiyle basın açıklaması düzenledi. Açıklamaya DEM Parti Amed Milletvekili Adalet Kaya, Sêrt Milletvekili Sabahat Erdoğan ve tüm bölge il ve ilçe belediye kadın eşbaşkanları katıldı. 
 
‘Bu halkı çetevari yöntemlerle yıldıramazsınız’
 
Açıklamada, “İrade gaspına hayır! Begit onurun şerefin varsa istifa et”, “İnsan her şeyini satar kendini satmaz. Begit istifa et” yazılı pankart açılırken, açıklamada ilk sözü alan Bêrecûk Belediyesi Eşbaşkanı Berivan İlkaya Manas, “Bu hırsıza ve ihanete geçit vermeyeceğiz. Haklı mücadelemiz zafere ulaşana dek burada olacağız. Herkes bilsin ki, bu halk kendi iradesine ve partisine sonuna kadar sahip çıkacaktır. Bu belediye halkındır, halkın iradesidir. Eşbaşkanlık, şeffaf ve halkçı yönetim başta olmak üzere partimizin yönetim ilkelerini reddeden ve verdiği sözleri tutmayan biri, bu halkla ve meclis üyelerimiz ile yol yürüyemez. Burada yasal ve demokratik eylemlere katılan vatandaşlarımıza ve bazı arkadaşlarımıza 'kimlerin aracılığı ile basın açıklamasına katılıyorsunuz, sosyal medyadan paylaşım yapıyorsunuz, sizin için iyi olmaz’ şeklinde tehditler gelliyor. Bu  halkı çetevari tavrınızla, söylemlerinizle yıldıramazsınız. Bu halkın hafızasında utançla anılmak istemiyorsan istifa et!" ifadelerini kullandı. 
 
‘Teslimiyetinle anılacaksın’
 
Ardından söz alan Amed Milletvekili Adalet Kaya ise halkın belediyecilik anlayışını zedeleyen ve hedef haline getiren bu yaklaşımı kabul etmediklerini belirterek, “Bu tüm Kurdistan ve Türkiye halkları tarafından görülmüştür. Mehmet Begit halkımızı, belediyecilik anlayışımızı hedef haline getirmiştir. Belediye başkanlarımızla üyelerimize rüşvet teklif edip onursuz tekliflerde bulunmuştur. Halkımız, partimizin demokratik, ekolojik kadın özgürlükçü politikasına oy vermiştir. Mehmet Begit’in bu yaklaşımı partimize hitap etmemektedir. Acil olarak istifaya çağırıyoruz. Halkımız bu ihanet ve teslimiyetinizi utanç olarak tarihe kazayacak, öyle anacaktır” dedi. 
 
Basın açıklaması ‘Jin Jiyan Azadî’ sloganlarıyla sona erdi.