Wan’daki yenilgiyi hazmedemediler: Kararı tanımıyoruz!

  • 12:42 2 Nisan 2024
  • Siyaset
 
WAN - DEM Parti Wan Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Abdullah Zeydan’ın "memnu haklar" gerekçesiyle eşbaşkanlığının gasp edilmesine tepki gösteren Wan Milletvekili Gülcan Kaçmaz Sağyyiğit, “Bu toprakların gerçek sahipleriyiz. Kararı tanımıyoruz. Her türlü demokratik hakkımızı kullanacağız” dedi. 
 
Wan’da Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Abdullah Zeydan’ın Adalet Bakanlığı tarafından memnu haklarınının iptal edilmesine DEM Parti Wan Milletvekili Gülcan Kaçmaz Sağyiğit tepki gösterdi. 
 
‘14’te 14’ü hazmedemediler’
 
2016 yılından bugüne kayyım gibi ucube bir rejim tarafından iradelerinin gasp edildiğini anımsatan Gülcan, “Wan halkı 31 Mart’ta en büyük cevabı vererek onların kayyım zihniyetine; gaspçı, talancı, politikalarına karşı en büyük cevabı vererek 14-14 yaptı. İktidar bunu hazmedemedi; çünkü tarihteki en büyük yenilgiyi yaşadılar. Yine mesnetsiz iddialarla, yine hukuk oyunlarıyla, irademizi gasp etmeye çalışıyorlar” şeklinde konuştu.
 
‘Bizler bu toprakların sahibiyiz’
 
Gülcan, “Biz bunu çok açık ve net bir şekilde ifade ediyoruz; biz bu toprakların sahibiyiz, bu topraklarda doğduk bu topraklarda büyüdük, bu topraklarda yaşamımızı sürdürmeye devam edeceğiz. Bunu, kendi dilimizi, kendi kültürümüzü, kendi tarihimiz ile yapacağız, kendi irademizle yapacağız. 2016 tarihinden bu yana Kürt halkının iradesi yok sayılıyor. 31 Mart ile birlikte başta Kürt halkı olmak üzere tüm halklar bu sisteme cevabını vermiştir” dedi.  
 
‘AKP kirli hukuk oyunlarından vazgeçsin’
 
Kürt halkının bugüne kadar baş edemediğini bundan sonra da eğmeyeceğine dikkat çeken “Bu kararı tanımıyoruz. Bununla ilgili her türlü demokratik hakkımızı da kullanacağız. Abdullah Zeydan bu kentin iradesidir. Bugüne kadar geri adım atmadık, bundan sonra da geri adım atmayacağız. AKP’yi ve çıkardığı kirli hukuk oyunlarından da vazgeçmeye çağırıyoruz” ifadelerini kullandı.