‘Güçlü aile’ mesajı verdi, aile içinde katledilen kadınları görmedi!

  • 13:13 15 Mayıs 2024
  • Siyaset
 
HABER MERKEZİ - Kadınlar her gün aile içinde, en yakın olduğu erkekler tarafından katledilirken Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı “Uluslararası Aile Yılı’nı’ kutladığı paylaşımında katledilen kadınları görmezden gelerek “güçlü aile” mesajı verdi.
 
Neredeyse her gün en az üç kadının katledildiği ülkede, tırmanan erkek şiddetine karşı mekanizmalar ve programlar hayata geçirilmezken, cezasızlık politikalarıyla ödüllendirilen failler, kadın ve çocuğa yönelik suçları işlemeye devam ediyor. 
 
Kadınların çoğu erkekler tarafından aile içinde katledilirken ya da faillerin son zamanlarda ailesini yok ettiği birçok vaka yaşanırken Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, dijital medya platformu X hesabından‘ Uluslararası Aile Yılı’nı’ kutladığı paylaşımında “güçlü aile” mesajı verdi. 
 
Bakanın paylaşımında şu ifadeler yer aldı: “Ailenin insan hayatı kadar kadim ve mukaddes olduğuna inanıyoruz. Güçlü ailenin, geleceği inşa eden en önemli birliktelik olduğunu biliyoruz.
 
Bu inançla tüm sosyal politikalarımızın merkezine aileyi koyuyoruz. Sadece yurt içinde değil, uluslararası alanda da aile yapısı ve değerlerinin korunması için yaptığımız çalışmaların etkinliğini artırmayı sürdürüyoruz. Birleşmiş Milletler tarafından ilan edilen Uluslararası Aile Yılının otuzuncu yıl dönümünde 15 Mayıs Uluslararası Aile Günü’nü coşkuyla kutluyoruz.”