Rahatsızlanan çocuğa yanlış tanı konulduğu ortaya çıktı

  • 13:54 28 Haziran 2024
  • Çocuk
 
DÎLOK - Üç yaşındayken rahatsızlanması sonucu hastaneye kaldırılan Buğra Koç’a, yanlış teşhis konuldu. İki buçuk yıl boyunca süren tedavinin ardından çocuğa yanlış tanı konulduğu ortaya çıktı. 
 
Dîlok’ta 2021 yılında, 3 yaşındayken aniden rahatsızlanan Buğra Koç, hastaneye kaldırıldı. Dirençli yüksek ateş şikayetiyle ailenin acilen hastaneye kaldırdığı çocuğa, yapılan tüm tetkiklere rağmen net bir teşhis konulamadı. 
 
Kemoterapi tedavisine başlandı
 
Son olarak Dîlok ve Adana'daki iki ayrı devlet hastanesi başvuran aileye Adana'daki hastanede hemofagositik lenfohistiyositoz (HLH) teşhisi konularak, acilen kemoterapi tedavisine başlamaları gerektiği söylendi. Doktorların teşhisinin ardından o dönem çocuğa, kemoterapi ve kortizon tedavisi uygulanmaya başlandı.
 
Yanlış teşhis koyuldu 
 
Yapılan iki buçuk yıllık tedavinin etki göstermemesi üzerine, aile Buğra’yı Adana'da bulunan özel bir hastaneye götürdü. Özel hastanede yapılan tetkiklerin ardından Buğra'nın sistemik “jia” olarak da bilinen “ateşli-iltihaplı romatizma hastası” olduğu ve tedavisinin ise 2 haftada bir yapılması gereken aşı olduğu belirtildi. 
 
Aile, yapılan yanlış tedaviden kaynaklı doktorlardan şikayetçi oldu.