Amed’de aşure etkinliği

  • 20:54 21 Temmuz 2024
  • Yaşam
 
AMED – PSAKD Amed Şubesi, aşure etkinliği düzenledi. Etkinlikten birlik ve barış mesajları verildi.
 
Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Amed Şubesi, aşure etkinliği düzenledi. Etkinliğe Amed Büyükşehir Belediye Eşbaşkanları Serra Bucak ve Doğan Hatun, ilçe belediye eşbaşkanları, meclis üyeleri ve dernek üyeleri katıldı.
 
Etkinlikte ilk olarak konuşan PSAKD Amed Şube Eşbaşkanı Ayfer Artan, matem orucunun ardından düzenlenen etkinliğe katılan herkese teşekkür etti.
 
‘Ötekileştirmeye rağmen dostluk devam ediyor’
 
Etkinlikte konuşan Eşbaşkan Serra Bucak, Aleviliğin barışın, birlikteliğin, hoşgörünün inancı olduğunu belirterek, “Yaşadığımız coğrafyada her ne kadar Alevi canlara yapılan katliamlar, hor görmeler, ötekileştirmeler ve yok saymalar bugüne kadar devam ediyorsa da yine de bu hoşgörü ve adaletin temsili olan inancın tüm dostluklarını farklı farklı mecralarda deneyimlemiş kişileriz. Bu açıdan şanslıyız” dedi. 12 günlük matem orucu tutulduğunu kaydeden Serra, “Ancak bu ülkede kaç kişi bunun bir matem orucu olduğunu bildi. Kaç kişi o sofralara suyun gelmediğini bildi. Bilmek, anlamaktır. Anlamak, dayanışmak, hoş görmek, birlikte barışı tesis etmektir” ifadelerini kullandı. 
 
‘23 Temmuz’da farklı noktalarda aşure etkinliği düzenleyeceğiz’
 
Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri olarak 23 Temmuz Salı günü saat 18.00’de kentin farklı noktalarında aşure etkinliği düzenleyeceklerini paylaşan Serra, bu etkinlikle dostluklarını, beraberliklerini ve barışa olan inançlarını ifade edeceklerini ekledi. Serra, herkesi Koşuyolu, Dağkapı, Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesi’nde düzenleyecekleri aşure etkinliğine davet etti.  
 
Etkinlik, cem tutulduktan sonra yurttaşlara aşure dağıtılmasıyla sona erdi.