Kurdistan ve Avrupa’da tecrit protesto edildi

  • 21:10 29 Eylül 2024
  • Güncel
 
HABER MERKEZİ -  Kuzey ve Doğu Suriye’nin Firat Kantonu’nda kadınlar “Öcalan’a özgürlük” sloganıyla yürüyüş düzenlerken, Almanya’da ise maraton koşusu gerçekleştirildi.
 
PKK Lideri Abdullah Öcalan’a yönelik tecrit, Fırat Kantonu’nda yüzlerce kadının “Jin, Jiyan Azadî, “Önder Apo’ya fiziki özgürlük ve Kürt sorununa çözüm” şiarıyla düzenlediği yürüyüşle protesto edildi.  Almanya'da ise "Abdullah Öcalan’a Özgürlük” şiarıyla bir araya gelen onlarca Kürdistanlı ve Kürt dostu Alman, şehrin merkezinde maraton koşusu düzenledi.
 
 Kobanê
 
Kobanê kenti Özgür Kadın Meydanı’nda başlayan yürüyüş Özgürlük Meydanı’na kadar sürdü. Öcalan’ın posterlerinin yanı sıra “Jin Jiyan Azadî”, “Önder Apo’ya özgürlük, Kürt sorununa çözüm” pankartları taşıyan kadınlar, “Jin Jiyan Azadî”, “Yaşasın İmralı direnişi” ve “Bê Serok jiyan nabe” sloganları attı. 
 
Yürüyüşün sonlandırıldığı Özgürlük Meydanı’nda kadın kurum ve örgütleri adına Gençlik ve Spor Kurulu Eşbaşkanı Avaşîn Misto konuştu. Avaşîn, 26 yıldır İmralı Adası’nda mücadele eden Abdullah Öcalan’ın özgür fikirleriyle bir mücadele önderi olarak tanındığını dile getirdi.
 
Avaşîn, “Abdullah Öcalan kadının hakikatini ve doğasını cesur çizgilerle ortaya koymuş ve kadın özgürlüğünü toplumun özgürlüğüne bağlamıştır. Önder Abdullah Öcalan’ın şahsındaki mutlak tecrit tüm kadınlara yöneliktir. Önderlik düşüncesiyle kadının gücü öne çıktı ve onlar da bu düşünceyle örgütlendiler” dedi.
 
Kimliklerini Abdullah Öcalan sayesinde tanıdıklarını dile getiren Avaşîn, “Önderliğimizi fiziki olarak özgürleştireceğiz ve aramızda göreceğiz.”
 
Dêrik
 
Dêrik’te ise Suriye Devrimci Gençlik Hareketi Şehit Bawer Merkezi’nde 9 Ekim uluslararası komplo bağlamında toplantı düzenlendi.  PYD üyesi Remadan Mihemed "Önder Abdullah Öcalan’ın felsefesi temelinde kendini inşa eden Kürt halkının devrimini yok etmek için, Önderliğimizi esir aldılar. Önder Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünü sağlamak için kültür ve dilimizi korumak ve mücadeleyi yükseltmemiz gerekiyor” dedi.
 
Girkê Legê
 
Aram Tigran Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşen toplantıda konuşan Kongra Star Yönetim üyesi Leyla Kabar, "Komplo devam ediyor, birliğimizi güçlendirmek ve Önderliğimizin fiziki özgürlüğünü haykırmalıyız” dedi. Leyla, mücadelenin daha çok yükseltilmesi gerektiğini kaydetti.
 
Girkê Legê Kent Meclisi Eşbaşkanı Atif Sabrî, komployu kınayarak, "Demokratik Özerk Yönetim sistemi halkların kardeşliği ve Ortadoğu krizinin kilit anahtarıdır” dedi. Komplonun amacına dikkat çeken Atif, Öcalan’ın özgürlüğünü talep ettiklerini belirtti. 
 
Almanya
 
 
Almanya’nın Hamburg kentinde Kurdistanlılar ve dostları “Abdullah Öcalan’a Özgürlük Maratonu” düzenledi. Eylemciler, üzerlerine giydikleri "Öcalan’a Özgürlük" (Freiheit Für Öcalan) tişörtleriyle Hamburg Europa Passage'de maratona başladı. Kentin en işlek caddesinde 7 kilometre yol kateden eylemciler, yeniden Europa Passage'ye vararak maratonu sonlandırdı.
 
Eylemciler, meydanda yaptıkları açıklama ile Ekim ayı boyunca "Önder Apo'ya Özgürlük" şiarıyla Avrupa’nın yüzlerce merkezinde özgürlük yürüyüşlerine devam edeceklerini duyurdu.
 
Eylemciler, geçen yıl küresel çapta startı verilen “Abdullah Öcalan’a Özgürlük, Kürt Sorununa Çözüm” hamlesinin yıl dönümü olan 10 Ekim’e kadar her gün farklı bir kentte bildiri dağıtımı, bilgilendirme stantları ve yürüyüşler gerçekleştirecek.