Artemêt Belediyesi kadınlar için kitap kampanyası başlattı

  • 16:30 27 Eylül 2024
  • Güncel
 
 
WAN - Artemêt Belediyesi açacağı Kadın Yaşam Merkezi için “Bir kitap da sen getir” başlıklı kitap kampanyası başlatırken, açılacak merkezde, kadına yönelik şiddetten kadınlar için birçok kültürel ve sosyal aktiviteye kadar kurs ve etkinlikler yer alacak.  
 
Wan’ın merkez Artemêt (Edremit) ilçe belediyesi, açmaya hazırladığı Kadın Yaşam Merkezi için “Bir kitap da sen getir” başlığıyla kitap kampanyası başlattıklarını duyurdu. Süphan Mahallesi’nde yer alan belediyeye bağlı Sürekli Eğitim Merkezi’nde (ESEM) toplanacak kitaplar, yaşam merkezindeki kütüphaneye bırakılarak kadınların hizmetine sunulacak. 
 
Kadınlar için çeşitli sosyal ve sanatsal aktiviteler
 
Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde açılacak merkezin hazırlık çalışmalarında sona gelindi. Kadınlara dönük kurs ve atölyelerin planlandığı merkezde, kültürel ve sosyal etkinlikler de yapılacak. El sanatları, dikiş- nakış, kilim atölyesi ve oyuncak odası gibi kursların verileceği merkezde resim, halk oyunları ve müzik gibi kültürel eğitimler de olacak. Merkezde ayrıca kadına yönelik şiddetle mücadele konusunda eğitimler ve ekonomi biriminde kadın üretim ve istihdamına dönük çalışmalar da yer alacak.
 
‘Kadınların daha güçlü ve görünür olması için elimizden geleni yapıyoruz’
 
Belediyenin kadına dönük çalışmalarını anlatan Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Sinem Koca, kütüphane için başlatılan kampanyaya değinerek, “Göreve geldiğimiz günden beri kurum olarak kadınlar daha eşit şartlarda bir yaşam sunmak adına aralıksız çalışmalarımız devam ediyor. Kadına yönelik şiddetin önüne geçmek, kadınları toplumsal yaşamda daha güçlü ve görünür kılmak adına elimizden geleni yapmaya gayret ediyoruz. Bu amaçla, son olarak Kadın Yaşam Merkezi kurmak için çalışmalara başladı. Hazırlıklarına başladığımız merkezi, birkaç güne hizmete sunacağız. Burada birçok kurs, etkinlik ve atölye olacak. En önemlisi burada bir de kütüphane kuruyoruz. Kitap temini konusunda zorlanan veya istediği kitapları bulamayan kadınlar bu kütüphaneden faydalanacak. Edremitlilerin de bu kampanyaya duyarlı olmasını bekliyoruz” sözlerini kullandı.