Dina’nın duruşmasına katılım çağrısı

  • 17:04 26 Temmuz 2024
  • Güncel
 
ANKARA - Dina için feministler, 5 Ağustos günü Karabük’te görülecek Gabonlu üniversite öğrencisi Jeannah Danys Dinabongho Ibouanga’nın duruşmasına katılım çağrısında bulundu. 
 
Dina için feministler, Karabük’te şüpheli bir şekilde yaşamını yitiren Gabonlu üniversite öğrencisi Jeannah Danys Dinabongho Ibouanga’nın 5 Ağustos Karabük’te görülecek 4’ncü duruşma için çağrıda bulundu. Israrlı taleplere rağmen, Dina’nın başına ne geldiğine dair durumun açıklığa kavuşturulmadığı belirtilen çağrıda, Karabük’te göçmen kadın öğrencilerin yaşadığı erkek şiddeti, taciz ve ırkçılığın üzerinin örtüldüğü kaydedildi. 
 
Duruşmaya katılım çağrısı 
 
Mahkeme’nin üç duruşma boyunca tüm talepleri reddedildiği ifade edilen çağrıda, şu ifadelere yer verildi: “Bize sunulan tek şey göstermelik bir tutuklu. Üstelik alelacele, bize haber verilmeden yapılan, yalnızca sanık avukatlarının katıldığı Filyos çayı keşfi ile bu duruşma çok daha kritik hale geldi. Göçmen düşmanlığının açık bir saldırganlığa dönüştüğü şu günlerde, göçmen kadınlarla dayanışmayı ve yol arkadaşlığını büyüten feministler olarak hem iktidarın hem muhalefetin, sesine kulak tıkadığı ve baş belası olarak gördükleriyiz. Erkek şiddetini açığa çıkarma ısrarımıza ve sokaktan gelen gücümüzle karşılarına dikilmeye, birbirimizden aldığımız güç ile devam edeceğiz. Tüm kadınları 5 Ağustos’ta Karabük’e bekliyoruz.”