TJA ve DEM Partililer Güney Kurdistan’da kadınlarla görüştü

  • 12:52 26 Temmuz 2024
  • Güncel
 
HABER MERKEZİ - TJA ve DEM Partili kadınlar Hewlêr’de Güney Kurdistanlı siyasetçi ve aktivist kadınlarla görüştü. 
 
Güney Kurdistan’da temaslarını sürdüren Tevgera Jinên Azad (TJA) ve Halkların ve Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) heyeti Güney Kurdistan’ın Hewlêr kentinde de bir grup siyasetçi ve aktivist kadınla bir araya geldi.
 
Aralarında Şirnex Milletvekili Newroz Uysal, Wan Milletvekili Gülcan Kaçmaz ile HDP eski Milletvekili Ayşe Acar Başaran’ın olduğu heyet, PKK Lideri Abdullah Öcalan’a uygulanan tecrit ve yaşanan savaşı kadınlarla görüştü. 
 
Buluşmada, 20 Ekim’de Güney Kurdistan’da gerçekleşmesi beklenen parlamento seçimlerinde YNK’nin Hewlêr adayı olan Parêz Ömer de yer aldı. 
 
Gerçekleşen görüşmeye ilişkin Rojnews’e  konuşan Milletvekili Newroz Uysal, şu bilgiyi verdi: “Görüşmemizde kadın özgürlüğünün toplumsal boyutu ile Kürt kadınlarının Kurdistan’daki genel durumu ve savaştan kaynaklı sorunlarını ele aldık. Ayrıca, kadınların Kürt ulusal birliğine katkıları ve bu konuda Kürt kadınlarının ilişkide olması, tecrübe aktarımında bulunması, ortak platformlarının önemine dikkat çektik. Güney Kurdistanlı kadınlarla Kuzey Kurdistan’daki kadın örgütlenmeleri tecrübelerimizi aktardık. Kürt ulusal birliğinin sağlanması konusunda Kürt liderlerinin koşullarının etkisi; bu bağlamda Sayın Öcalan’ın koşulları, tecride karşı başlayan kampanyanın dünya genelindeki gelişimini konuştuk.”