İstanbul’da kayyım nöbeti: Ne olursa olsun direneceğiz

  • 22:24 25 Temmuz 2024
  • Güncel
İSTANBUL- Colemêrg Belediyesi’ne kayyım atanmasına karşı Şişhane Meydanı’ndaki nöbette, “Buradayız, 44 gün değil 44 yıl dahi geçse her zaman alanlarda olacağız. Her ne olursa olsun sonuna kadar direneceğiz
 
Colemêrg Belediye’ye kayyım atanmasına karşı Emek, Barış ve Demokrasi Güçleri tarafından İstanbul Beyoğlu'nda bulunan Şişhane Meydanı’nda başlatılan nöbet eylemi 44’üncü gününde devam ediyor. Her geçen gün çoğalan ve bir araya gelen yurttaşların yanı sıra siyasi parti yöneticileri, çok sayıda sendika, kurum ve kuruluş temsilcisi eyleme destek verdi. Meydana giriş yapan yurttaşlar tek tek “Kayyım defol” tişörtü giyerek yerini aldı. “Taksim, Hakkari bizim 1 Mayıs’a özgürlük kayyum defol” pankartı açıldığı eylemde sık sık “Bijî berxwedana Colemêrg”, “Direne direne kazanacağız”, “Her yer Hakkari her yer direniş”, “Jin jiyan azadî”, “Kayyım gidecek, biz kalacağız” sloganları atıldı. 
 
‘Kürt halkı seçimlerde tercihini yaptı’
 
Eylemde ilk olarak konuşan Barış Annesi Sabiha Bozan, AKP-MHP iktidarının Kürt halkının iradesini tanımadığını belirtti. Sabiha, “Eğer bir insanın iradesi yoksa sen de yoksun. Kürt halkı seçimlerde tercihini yaptı ve halkın iradesi olan Mehmet Sıddık Akış’ı seçti. Fakat AKP- MHP iktidarı Kürt halkının iradesini tanımadı. Sadece seçimlerde değil her alanda Kürt halkını tanımıyor” dedi. Aynı zamanda Federe Kurdistan bölgesindeki savaşa değinen Sabiha, “Buradan aynı zamanda KDP’ye sesleniyoruz. Biran önce İhanet çizginden vazgeç” çağrısı yaptı.
 
‘Faşizme karşı mücadele’
 
Daha sonra söz alan Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) üyesi Mehmet Reşit İnce, Kürt halkının yüzyıllardır faşizme karşı mücadele ettiğinin altını çizerek şu ifadeleri kullandı: “Kürt halkının iradesini tanımayanı bizlerde tanımıyoruz. AKP-MHP iktidarı demokrasi diyerek insanları manipüle ediyor. Fakat demokrasi Kürt halkına gelince asla tanınmıyor. “ 
 
Reşit aynı zamanda Türkiye’nin Federe Kurdistan Bölgesine girmesini “işgal” olarak tanımlayarak Türkiye’nin saldırıları karşısında KDP’nin tutumunu ise “ihanetçi ve hain” olarak değerlendirdi. Reşit, “KDP artık çizgisini ve yolunu çizmiş durumda. KDP çizdiği yolda Kürt halkına ihanet etmiş durumdadır. Artık bu açık ve nettir” sözlerine yer verdi. 
 
‘Buradayız!’
 
Kısa bir konuşma yapan Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Bağcılar İlçe Eşbaşkanı Nurten Varlık’ da şöyle dedi: “Kürt halkı ve dostları tarihin asla kara sayfasında yer almadı. Her zaman zalimin ve zorbanın her zaman karşısında durdu. Gelinen aşamada artık bizleri hiçbir güç durduramaz. Çünkü bizler daima güneşimizin yanında yer aldık. Buradayız 44 gün değil 44 yıl dahi geçse her zaman alanlarda olacağız. Her ne olursa olsun sonuna kadar direneceğiz.”
 
Nöbet eylemi alkışlarla sona erdi.