Nisêbîn’deki işkence faili komutanın şikayetiyle habere erişim engeli getirildi

  • 18:24 25 Temmuz 2024
  • Güncel
MÊRDÎN - Nisêbîn’e bağlı Marînê kırsal mahallesinde kadın ve çocuklara işkence uygulayan, saatlerce alıkoyan, sözlü tacizde bulunan ve tehdit eden komutan Kamil Aksoy’un şikayeti üzerine Kızıltepe Sulh Ceza Hakimliği tarafından ajansımızın duyurduğu habere erişim yasağı getirildi.
 
Mêrdîn’in Nisêbîn ilçesine bağlı Marînê (Eskihisar) kırsal mahallesinde 9 Temmuz’da yapılan ev baskınlarında bir çocuk ve iki kadın hukuki bir karar olmaksızın jandarma ve polis tarafından saatlerce alıkonulmuş, köylüler fiziki şiddete maruz kalmış, kadınlar ise taciz ile tehditlere maruz kalmıştı. Ardından köylülere ve kadınlara işkence ve tehditlerde bulunan komutan Kamil Aksoy hakkında Özgürlük için Hukukçular Derneği (ÖHD) suç duyurusunda bulunmuştu.
 
Erişim engeli getirildi
 
Ajansımızın  adresinden duyurduğu habere, komutan Kamil Aksoy’un talebi ile Kızıltepe Sulh Ceza Hakimliği tarafından erişim engeli getirildi.
 
Haberi ‘terörize’ etmeye çalıştı
 
Kamil Aksoy, dün mahkemeye sunduğu dilekçede, Mardin Kızıltepe Jandarma Komando Tabur Komutanlığında Binbaşı rütbesiyle görev yapmakta olduğunu vurgulayarak, ajansımız tarafından belgelere dayalı yapılan haber ile ajansımız başta olmak üzere içeriği paylaşan medya organlarını “terörize” etmeye çalıştı. Haber içeriğinin “iftira” olduğunu öne süren Kamil Aksoy, kendisi üzerinden yapılan haberi Jandarma Teşkilatına bağlayarak, teşkilatın hedef alındığını iddia etti.
 
Kendini aklamaya çalışan komutan darp raporunu hiçe sayarak ‘delil’ yok dedi
 
Söz konusu haberde darp raporu, işkenceye maruz kalanların ifadeleri ile görgü tanıklarının beyanları olmasına rağmen “İthamlar hakkında hiçbir delil veya mahkeme kararı bulunmamaktadır” ifadeleri ile kendini aklamaya çalışan Kamil Aksoy hakkında, işkenceye maruz kalanlar avukatları aracılığıyla Nusaybin Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.
 
Tehdit eden komutan can güvenliğinin tehlikede olduğunu iddia etti
 
Köy halkını ölüm ve tecavüz ile tehdit eden komutan Kamil Aksoy, ajansımızın yaptığı haberi hedef alarak, can ve mal güvenliğinin tehlikeye atılmak istendiğini iddia etti. Yine işkence faili Kamil Aksoy, yapılan haber ile “halkı kin ve düşmanlığa sevk etme suçunun” hedeflendiğini öne sürdü.
 
Haberi yapan yayınlar erişime engellendi
 
Kamil Aksoy’un talebini kabul eden Kızıltepe Sulh Ceza Hakimliği haberi yapan ajansımız Jinnews ile haberi paylaşan Mezopotamya Ajansı (MA), Nuçe Ciwan, Yeni Yaşam gazetesi ve Gazete Duvar’ın yayınladıkları habere erişim engeli kararı getirildi.
 
Suç duyurusunda bulunan ÖHD ile haberi yapan muhabire de engel
 
Yanı sıra işkenceyi belgeleyerek Nusaybin Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunan ÖHD Mêrdîn Şube’nin suç duyurusunu paylaştığı X hesabı ile haberi yapan muhabirimiz Öznur Değer’in X hesabında yayınlanan içeriğe de erişim engeli kararı alındı.