Şebnem Köker'in failinin beraat ettirilmesne tepki

  • 21:04 25 Mayıs 2024
  • Güncel
İZMİR - İstinaf Mahkemesi’nin şüpheli şekilde yaşamını yitiren Şebnem Köker davasında beraat kararını onamasına tepki gösteren kadınlar, “Bu cinayeti karanlıkta bırakmayacağız” derken, Şebnem Köker'in babası da "Ben intikamcı değilim, yalnızca bir seri katili önlemek için uğraştım ama bu yargı buna müsaade etmedi" diye konuştu.
 
İstanbul’da 2021'de bir binanın üçüncü katından şüpheli şekilde düşerek yitiren Şebnem Köker davasında fail beraat etti. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, kararı İstinaf'a taşıdı. İstinaf Mahkemesi, beraat kararında "hukuka aykırılık yoktur" diyerek kararı onadı. İzmir’de Kadın Meclisleri ve Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu (KCDP), İstinaf Mahkemesi’nin beraat kararını onamasını Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi üzerinde basın açıklaması gerçekleştirdi. Cadde boyunca yürüyüş yapan kadınlar sık sık "Asla yalnız yürümeyeceksin", "Şebnem için adalet istiyoruz" ve "Koruma, aklama, failleri yargıla" sloganları attı. "Şebnem Köker'in şüpheli ölümünü karanlıkta bırakmayacağız" pankartı açılan açıklamaya çok sayıda kadının yanı sıra Şebnemin babası Abdullah Köker de katıldı.
 
‘Karanlıkta bırakmayacağız’
 
Açıklamayı yapan İzmir Kadın Meclisi Sözcüsü Tulin Osmanoğlu, şüpheli kadın ölümlerinin aydınlatılması için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. Tulin, “Bir kadın yüksekten düşmüşse ve bulunduğu yerde bir erkek varsa kocası, erkek kardeşi, babası, amcası… Failler bunlarsa üstü kapatılmaya çalışılıyor. Gelişmiş teknolojiyle, olay yeri canlandırmayla Şebnem Köker’in faili bulunabilirdi. Daha önce intihar süsü verilmiş cinayetleri aydınlattığımız gibi bu cinayeti de karanlıkta bırakmayacağız” dedi. 
 
'Seri katili önlemek için uğraştım ama yargı müsaade etmedi'
 
Basın açıklamasının ardından söz alan Abdullah Köker ise dava sürecini şöyle anlattı: "Sesimizi yükselttiğimiz zaman bize yayın yasağı koydular, dosyayı bizden gizlediler. Bulduğumuz hiçbir delil kabul edilmedi, kamera görüntüleri silindi. Bu mahkemeyi nasıl ikna edeceğimizi bilemiyorum. Ben intikamcı değilim, yalnızca bir seri katili önlemek için uğraştım ama bu yargı buna müsaade etmedi."