Adalet Nöbeti: Barışın anahtarı onun elinde

  • 21:18 22 Şubat 2024
  • Güncel
MÊRDÎN - Adalet Nöbeti’nde konuşan Barış Annesi Halime Kaya, “Başkan özgür olduğunda her şey düzelecek. Barışın anahtarı onun elinde” dedi. 
 
PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü ve Kürt sorununa demokratik çözüm talebiyle Mêrdîn’de Demkratik Bölgeler Partisi (DBP) Mêrdîn İl Örgütü’nde gerçekleştirilen Adalet Nöbeti devam ediyor. Barış Anneleri ve tutsak yakınlarının sürdürdüğü Adalet Nöbeti, çok sayıda kişi tarafından ziyaret edilirken, nöbet eyleminde Kürtçe anadilde eğitim devam etti. Nöbet eyleminde “Bijî berxwedana zindanan” ve “Bijî berxwedana Îmrali” sloganları atıldı, eylemciler taleplerini dile getirdi.
 
‘Kararlıyız, sonuna kadar mücadele edeceğiz’
 
Eylemde konuşan Barış Annesi Sosin Yavuz, eylemdeki bütün anneleri selamlayarak, “Adalet Nöbeti için buradayız. Başkanımızın ve tutsaklarımızın özgür olmasını istiyoruz. Başkanımız ve tutsaklar üzerindeki tecrit kaldırılsın. Başkanımız özgür olana kadar nöbette olmaya devam edeceğiz. Başkanımızın arkasında olmayı sürdüreceğiz. Kararlıyız, sonuna kadar mücadele edeceğiz” dedi.
 
‘Başkan özgür olduğunda her şey düzelecek’
 
Barış Annesi Halime Kaya da taleplerinin kabul edilmemesi durumunda cezaevlerinin önünde, sokaklarda ve mahallelerde eylemlerini sürdüreceklerini ifade ederek, “Başkanımız özgür olmadığı sürece elimizden gelen her şeyi yapacağız. Buradan İmralı’ya selam gönderiyoruz. Başkan özgür olmadığı sürece bu savaşın süreceğini, bu kanın akmaya devam edeceğini biliyoruz. Biz ne asker, ne polis ne de gerillanın kanının dökülmesini istiyoruz. Bu kan durduğunda, Başkan özgür olduğunda her şey düzelecek. Barışın anahtarı onun elinde” dedi.