Sêrtli Barış Anneleri: Bu kutlu bir yürüyüş!

  • 09:05 12 Şubat 2024
  • Siyaset
Rabia Önver
 
SÊRT - “Büyük Özgürlük Yürüyüşü” Kurdistan’ın her yerinde büyük bir ilgi ile karşılanırken, Özgürlük Yürüyüşçüleri ile Sêrt’e en önde yürüyen Barış Anneleri, “Bu yürüyüş kutlu bir yürüyüştür” diyerek yürüyüşle özgürlüğün geleceğini söyledi. 
 
PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğü ve Kürt sorununun siyasi çözümü için 1 Şubat'ta iki kol halinde Wan (Van) ve Qers’te başlatılan “Büyük Özgürlük Yürüyüşü” 12’inci gününde devam ediyor. Özgürlük Yürüyüşçüleri gittikleri her yer yerde büyük bir coşku, heyecan ve ilgi ile karşılanıyor. Yürüyüşçülere 7'den 70'e herkesten destek gelirken, hem karşılamalarda hem de yürüyüşte ön saflarda yerini alanların başında Barış Anneleri geliyor. Dün de Sêrt’te (Siirt) Özgürlük Yürüyüşçüleri’ni karşılayan Barış Anneleri, en önde yürüdü.
 
'Korkmuyoruz direneceğiz ve başaracağız'
 
Sêrt'teki yürülüşe katılan Barış Annesi Kumri Kaçar, Abdullah Öcalan'ın özgür olmasıyla birlikte tüm Kürt halkının da özgürlüğüne kavuşacağını söyledi. Kumri, "Bizler Abdullah Öcalan'ın ve cezaevinde bulunan tutukluların serbest bırakılmasını istiyoruz. Biz direnmeye devam edersek Kursitan’ı da Öcalan'ı da özgürleştiririz. Biz korkmuyoruz direneceğiz ve başaracağız" dedi.
 
'Bu yürüyüş özgürlük getirecek'
 
Abdullah Öcalan'ın özgürlüğünün sağlanması için Barış Anneleri olarak ellerinden gelen her şeyi yapmaya hazır olduklarını dile getiren Kumri, "Abdullah Öcalan evinden çıktığı günden bu güne bütün Kürtler ve Kurdistan'ın özgürlüğü bağlandı. Bu yürüyüş özgürlük getirecek" sözlerini kullandı.
 
'Başlatılan yürüyüş kutlu bir yürüyüştür'
 
2012 yılındaki açlık grevleri sonrası yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle yaşamını yitiren Abdülmecit Aslan'ın annesi Maşallah Işık Aslan da, "Biz artık annelerin yüreği yansın istemiyoruz, bir adım atılsın istiyoruz. Tecridi önderimizin üstünden kaldırsınlar, cezaevlerinde bulunan tutukluların isteklerini yerine getirsinler. Başlatılan Özgürlük Yürüyüşü çok kutlu bir yürüyüştür. Biz herkesin bu yürüyüşe destek olmasını büyütmesini istiyoruz. Bir adım atılsın kalıcı bir özgürlük sağlansın" ifadelerini kullandı.