Sebahat Tuncel’den Gültan kışanak ve Öztürk Türkdoğan’a tebrik mesajı

  • 18:35 22 Şubat 2024
  • Siyaset
ANKARA - Tutuklu HDP eski Milletvekili Sebahat Tuncel, DEM Parti’nin Ankara Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan Adayları Gültan Kışanak ve Öztürk Türkdoğan’a yazdığı tebrik mesajında, “Kürt karşıtı siyasetin, tecrit rejiminin, kadın düşmanı politikaların, kayyım rejiminin merkezinde yer alan Ankara’da aday olmak; bu çözümsüzlük politikalarına, savaş politikalarına, zulme, sömürüye hayır demektir” dedi. 
 
Sincan Kadın Kapalı Cezaevi’nde tutulan Halkların Demokrasi Partisi (HDP) eski milletvekili Sebahat Tuncel, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Ankara Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan Adayları Kandıra F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nde tutulan Gültan Kışanak ve Öztürk Türkdoğan’ı tebrik etti. 
 
‘Eşbaşkan adaylarımıza başarılar diliyorum’
 
Sebahat Tuncel, yazdığı tebrik mektubunda şunları kaleme aldı:  “Eşitlik, özgürlük, demokrasi ve barış mücadelesinde birlikte yol yürüdüğümüz Malatya ve Kobanê davalarında birlikte yargılandığım sevgili yoldaşım, hevalim Gültan Kışanak Diyarbakır’dan Ankara’ya barış köprüsü kurmak için Ankara Büyükşehir Belediye Eş Başkanlığına yıllardır insan hakları savunuculuğu yapan Öztürk Türkdoğan ile birlikte aday olduğunu kamuoyuna açıkladı. 
 
Ankara herhangi bir şehir değil. Mesele başkent olması da değil. Mesele bugüne kadar Kürtlere karşı yürütülen inkar, imha ve asimilasyon politikasının yürütüldüğü, savaş kararının alındığı, Kürt karşıtı siyasetin, tecrit rejiminin, kadın düşmanı politikaların, kayyım rejiminin merkezinde yer alan Ankara’da aday olmak; bu çözümsüzlük politikalarına, savaş politikalarına, zulme, sömürüye hayır demektir. 
 
Demokratik, ekolojik, kadın özgürlükçü bir yerel demokrasi anlayışıyla, kadın özgürlüğü, doğanın özgürlüğü, halkların, inançların özgürlüğünü esas alan bir yönetim eşitsizliğe, köleliğe, zulme karşı; sınıfsız, sınırsız, sömürüsüz bir anlayışla yerel demokrasiyi inşa etmeyi ve barışı inşa etmeyi temel görev olarak önüne koyan Eşbaşkan adaylarımıza başarılar diliyorum. DEM gelir devran döner. DEM hat.”