Wan’da ‘Dörtte dört, kadın sanat’ atölyesi

  • 16:28 2 Aralık 2023
  • Kültür Sanat
 
WAN - “Dörtte dört, kadın sanat” projesi kapsamında bir araya gelen kadınlar Kolaj sanatını konuştu.
 
ŞanoWan, Aryen Kültür ve Sanat Atölyesi ile STAR Kadın Derneği ortaklığıyla “Dörtte dört, kadın sanat” projesi kapsamında Wan’da 3 gün sürecek atölye başladı. Aryen Kültür ve Sanat Atölyesi binasında düzenlenen atölyenin birinci gününde eğitmen Neşe Toprak, “Kolaj atölyesi” ile giriş yaptı. 
 
Atölyeye farklı kurum çalışanları ve öğrencilerin katılımıyla devam etti. Atölye de Neşe, sanat ve toplum için sanatın önemi üzerinden konuştu. Katılımcıların da sanat üzerindeki fikirlerini dinleyen Neşe, toplum için sanatın önemine vurgu yaptı.
 
Kadınlar Kolaj çalışacak
 
İnsanlığın varlığından bu yana sanatın da var olduğunu kaydeden Neşe, üretilen sanat çalışmalarının toplumsal kaygıyı taşıdığı sürece öneminin olabileceğine değindi. Ardından Kolaj sanatıyla ilgili bilgilendirme yapan Neşe 3 ay sürecek, “Dörtte dört, kadın sanat” projesi kapsamında 2-4 Aralık tarihleri arasında Wan’da kadınların katılımıyla çalışma yürüteceklerini belirtti. Kolaj atölyesi için Neşe'nin, katılımcıların da fikirleriyle “Daha  verimli kılabilmek adına, nasıl bir yol yöntem izleyelim” sohbetleri ardından çıkan sonuç üzerine atölye son buldu.