Hülya’yı katleden failin yargılandığı dava ertelendi

  • 11:35 24 Temmuz 2024
  • Hukuk
 
İZMİR - Hülya Şellavcı'yı katleden Kaffar Yeğin’in yargılandığı davada, Almanya’da başka bir kadını katlettiği davanın gerekçeli kararının mahkemeye ulaşmadığı gerekçesiyle, duruşma ileri bir tarihe ertelendi.
 
İzmir’in Bornova ilçesinde 21 Ekim 2022'de Hülya Şellavcı Yeğin’i katleden, boşanma aşamasında olduğu Kaffar Yeğin’in “tasarlayarak kasten öldürme” suçundan yargılandığı davanın 6’ıncı duruşması İzmir 14’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmada Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı ve Hülya’nın ailesinin avukatları ile akrabaları hazır bulunurken, fail erkek duruşma salonuna getirildi. Duruşmayı, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, Karabağlar Kent Konseyi Kadın Meclisi Şiddetle Mücadele Grubu da takip etti.
 
Fail avukatı her duruşmada mazeret bildiriyor
 
Mahkeme heyeti fail avukatının mazeret bildirdiğini ve duruşmaya katılmayacağını belirtti. Ardından faile söz verildi. Fail, önceki beyanlarını tekrar ederek tahliyesini talep etti. Daha sonra söz alan Hülya’nın aile avukatı, fail avukatının sürekli mazeret bildirerek duruşmaya katılmadığını, bu durumun kabul edilemeyeceğini söyledi.
 
Almanya’dan gelen cevap Adalet Bakanlığı’nda bekletiliyor
 
Avukat, failin, Almanya’da daha önce evli olduğu başka bir kadını katlettiği gerekçesiyle yargılandığı davanın gerekçeli kararının Adalet Bakanlığı’nda olduğunu fakat bekletildiğini dile getirdi. Şimdiye kadar cevabın gelmesi gerektiğini ifade eden avukat, mahkemenin Bakanlığa yazı yazmasını ve Almanya’dan gelen cevabın akıbetinin sorulmasını talep etti.
 
Avukatların ardından iddia makamına söz verildi. İddia makamı, Almanya’dan gelen cevabın beklenmesini ve failin tutukluluk halinin devam etmesini talep etti.
 
Failin tutukluluk halinin devamı kararı 
 
Mahkeme heyeti, fail avukatının mazeretini kabul ederek Almanya’dan gelen cevabın akıbetinin sorulmasına, failin tutukluluk halinin devamına karar verdi. 
 
Bir sonraki duruşma 26 Eylül tarihine ertelendi.